Élet-Stílus

Így lehetünk ökológiailag is fittek

admin
admin

2011. 01. 06. 22:27

A Tudatos Vásárlók Egyesülete által létrehozott Ökofitnesz névre keresztelt, környezettudatos életmódra fókuszáló, interaktív internetes közösségi platform számtalan gyakorlati ötletet kínál ökolábnyomunk csökkentésére.

Az Ökofitnesz elnevezésű program egyszerű, játékos és könnyed formában teszi lehetővé, hogy boldogabb és környezetkímélővé életmódot alakítsunk ki. A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) abból a célból indította el ezt az interaktív projektjét, hogy a lehető legegyszerűbb és legpraktikusabb formában adjon segítséget azoknak, akik szeretnének ökológiailag is fittebbek lenni és azoknak is, akik már azok, és szeretnék ebbe barátaikat, ismerőseiket is bevonni.

A non-profit szervezet igyekezett összekapcsolni a fogyasztók életmódjával kapcsolatos tudását, tapasztalatait a közösségi portálok erejével és az online játékok sikerével. A TVE az Ökofitnesz elindításával egy olyan helyet szeretne teremteni az interneten, ahol az emberek érezhetik egyéni jótetteik közösségi erejét, valamint megoszthatják ötleteiket.

A megfogalmazott célok a gyakorlatban úgy valósulnak meg, hogy a játék felhasználói 75 különféle kihívás közül válogathatnak életmódjuk megreformálásához. Vannak kifejezetten „zöld” kihívások (mint például „a jövő héten kipróbálom, hogy ecettel takarítok”; „ezen a héten legalább egyszer bringával megyek munkába/suliba”) és „közösségi” kihívások (mint például „ebben a hónapban minden héten egyszer sportolni fogok” vagy „bemutatkozom egy szomszédomnak, akit még nem ismerek”) is.

A kihívások teljesítésével az Ökofitnesz kiszámolja és nyilvántartja többek között azt is, hogy felelős döntéseinknek köszönhetően mennyi szén-dioxid kibocsátását előztük meg, vagy mennyi ivóvizet, illetve elektromos áramot spóroltunk meg. A játék mozzanatain keresztül kézzelfoghatóbbá válik a felhasználók számára, hogy ha az alkalmazásban szereplő vállalásoknak megfelelően járnak el a valóságban is, milyen hatékonysággal védik környezetüket.

itt érhető el az ökofitnessz:

okofitnesz.hu

Ökofitnesz a Facebookon>>>

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.