Élet-Stílus

A befőttesgumi is öltöztet

A környezetvédelem előrenyomulása, és a designerek újítási szándéka miatt egyre gyakrabban látunk szokatlan alapanyagokból készült ruhákat.

Ha felidézzük Lady Gaga húsból készült ruháját, vagy Ted Sebrese különböző élelmiszerekből készült kollekciójának darabjait, láthatjuk, milyen irányba tart a divat. De túllépve az élelmiszer-ruhákon, egy kevésbé romlandó, ám annál kellemesebb és tartósabb viseletet alkotott Margarita Mileva, New York-i építész, befőttesgumikból. A színes koktélruha már most nagy elismerésnek örvend a környezetvédők és a divatkövetők körében egyaránt. Milevának még arra is volt gondja, hogy az 14235 darab gumit szín szerint csoportosítsa: így születhetett meg, ez az egységes és szép kreáció. Összesen 12000 gumi kellett a ruhához, 2225 az övhöz, a maradék 100 pedig a hajdíszhez.

Az építésznő elmondta, hogy a ruha inspirációját a Bauhaus világának és Paul Klee munkásságának köszönheti. ,,Hasonlóképp látom a világot, mint Paul Klee. Édesanyám szobrász, édesapám festő volt, így mindig érintkeztem a művészet valamilyen ágával. A formák, terek és színek lenyűgöznek, ráadásul elég gyakran keresem ugyanazt a kifejezési módot az építészeti és a belsőépítészeti munkáimban.” – nyilatkozta a építész-dizájnér, aki benevezte kreációját a berlini WEAR IS ART versenyre.

Margarita Mileva további befőttesgumi termékei megvásárolhatóak az Etsy.com internetes áruházban.


/Fotók: mocoloco.com, trendhunter.com
/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik