Élet-Stílus

2010 a kövér modelleknek kedvezett

Még a zsírpárnaellenes Karl Lagerfeld is molett nővel készített divatanyagot.

Már majdnem egyéves az a divatanyag, ami a V magazinos megjelenésekor óriási port kavart, ugyanis kizárólag „plus size”-modelleket mutatott be. A képek kifejezetten művésziek és némelyiken teljesen meztelenek a duci modellek. A témával rengeteg fórumon foglalkoztak, de a közízlés akkor elutasította, mint esztétikumot.

Karl Lagerfeld, a Chanel divatház jelenlegi feje közismert a csontkollekciók favorizálásáról. Mégis, a már említett duci hölgyek divatfotói után pár nappal, a V magazin megjelentetett egy Chanel reklámanyagot, melyben Lagerfeld ötlete alapján egy igen méretes idomokkal rendelkező burlesque táncosnő pózol Chanelben. A túlsúlyos manöken Dirty Martini volt, aki egyébként közben egy filmben is szerepelt.

Februárban folytatta a vetkőző sort Lara Stone, akit az egyetlen „kövér” szupermodellként tartanak számon. Tudni kell, hogy Lara átlagos testalkatú nő, de a divatvilágot a nagyon karcsú, semmilyen zsírfelesleggel nem rendelkező hölgyek uralják. Stone bevallása szerint nagyon sokat bántják testzsírszázaléka miatt. Mégis a Love magazin címlapjára került úgy, ahogy a természet megalkotta a szőke modellt.


A trend Marc Jacobsot is megihlette, aki a Louis Vuitton (rémisztően sikeres) őszi-téli kollekciójának bemutatóján is olyan modelleket választott, akiket “kövérnek” tartanak a divatguruk. A francia Marie Claire magazin is örömmel foglalkoztatta azokat a modelleket, akiket már kövérnek mond a divatszakma. Az olaszok pedig 2010-ben megválasztották a duci szépségkirálynőt. A nyertes egy 170 kilós hölgy lett.

Annak ellenére, hogy divatanyagok bejegyzéseiben sokan hangot adtak viszolygásuknak a kövér lányok láttán, mégis a New York Times tévékritikusa a legsikeresebbek közé választotta az időközben megszűnt Huge című tévésorozatot.

A túlsúly témája nagyon népszerű volt 2010-ben, s ennek hatására nem kizárt, hogy idén már változik a divattrend is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik