Élet-Stílus

Henin felemás visszatérése

Justine Henin, a belgák volt világelső teniszezőnője a Hopman-kupán tért vissza könyöksérülése miatti több hónapos kihagyást követően.

A sportág nem hivatalos csapat-világbajnokságon a Justine Heninnel felálló belgák 2-1-re kikaptak az ausztráloktól. Jóllehet, a nyitó mérkőzésen a volt világelső két szettben legyőzte Alicia Molikot, a győztes visszatérést azonban keserűbb folytatás követte.

Henin újra akcióban (MTI/EPA)

Henin újra akcióban (MTI/EPA)

„Néhány hónap kihagyás után valamivel könnyebb meccset is el tudtam volna képzelni visszatérésemkor, de természetesen az a legfontosabb, hogy győztem. Még mindig nem vagyok tökéletes állapotban, de folyamatosan javulok” – nyilatkozta a 28 éves klasszis, aki a sorsdöntő páros találkozón – miután Lleyton Hewitt a férfi egyesben korábban egyenlített – Ruben Bemelmans oldalán simán került lépéselőnybe, ám az ausztrálok nem adták fel, végül a harmadik szettet a rövidítésben behúzva nyertek, 1:6, 6:3, 7:6-ra.

Az A csoportban a szerb és kazah csapat szerepel még, míg a B jelű kvartettben az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Olaszország és Franciaország küzd a továbbjutásért.

A jövő szombaton esedékes döntőbe a két csoportgyőztes jut be.

Hopman-kupa, Perth, A csoport:
Ausztrália-Belgium 2-1
Molik-Henin 4:6, 4:6
Hewitt-Bemelmans 6:4, 6:3
Molik, Hewitt-Henin, Bemelmans 1:6, 6:3, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik