Élet-Stílus

Így ünnepelnek Európa nagyvárosai

A szerelem, a zene, sőt az apró ajándékok is szerepet kapnak majd a ma éjjeli fergeteges bulikban.

Ezzel a kis körképpel virtuálisan beutazhatjuk Európa nagyobb városait, hogy bepillantsunk, hogyan ünneplik világszerte a 2011-es esztendő beköszöntét.

Düsseldorf

A 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál házigazdája fehérben kezdi majd az új évet. Ami persze nem csoda, ha tudjuk, hogy Düsseldorfban 2010 utolsó éjszakáját a Sensation White party teszi majd emlékezetessé. A bulisorozat nálunk is nagy sikert aratott és a düsseldorfi buli után olyan városokban teszi majd tiszteletét, mint Santiago de Chile és Sao Paulo. A mai német este ráadásul azért is különleges, mert a mottója, hogy: „Ünnepeld az életet!”

Bécs

Fergeteges estére van kilátás a szomszédban is, ahol az év utolsó napjának már jól bevált forgatókönyve van. Ha valakit Bécsben invitálnak szilveszteri buliba, annak kötelező valamilyen apróságot magával vinnie ajándékba: mivel minden meghívott így tesz majd, az új év első perceit – a koccintás után – az osztrákok azzal töltik, hogy megajándékozzák egymást, miközben kicserélik a kedves apróságokat.

Róma

Az „örök város” idén muzsikaszóval várja az új évet: függetlenül attól, hogy az ünnepelni vágyok milyen zenei stílusra indulnak be, mindenki megtalálja majd a kedvére valót. Lesz dzsessz, house, disco, klasszikus, sőt retro is.

Velence

Arra a kérdésre, hogy vajon minek szenteli majd magát a mézeshetek és a szerelmespárok városa szilveszter éjjel, a válasz szerencsére nagyon egyszerű: természetesen a szerelemnek. A Szent Márk térre ünneplők tízezreit várják, akik a szokásnak megfelelően – és a szerelem jegyében – csókkal köszöntik majd a 2011-es esztendőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik