Élet-Stílus

F1: a Mercedes nem ír tündérmesét

Ross Brawn cáfolta, hogy távozna a Mercedes GP csapatfőnöki székéből, marad, de arra is figyelmeztet, hogy jövőre nem tud olyan csodát tenni, mint 2009-ben a nevét viselő csapattal.

A 2010-es idény második felére világossá vált, hogy a Brawn GP-ként 2009-ben mindkét címet megnyerő, ez évre a Mercedes gyári csapatává váló alakulatnak nem lesz esélye a címvédésre, de még a dobogóra sem.

A csalódást keltő szezon miatt természetesen felröppentek különféle spekulációk, amelyek szerint a Mercedes elégedetlensége miatt a csapatfőnök, Ross Brawn távozhat, de legalábbis a háttérbe szorulhat, 2011-re korlátozottabb feladatokat kaphat. A mérnök a német Auto Motor und Sportnak adott friss interjújában sokadjára cáfolta ezt:
“Nem vonulok vissza, amíg a csapat sikeres nem lesz” – szögezte le.

A kérdésre, hogy 2011-ben a Mercedes GP-vel megismételheti-e a 2009-es csodát, már sokkal árnyaltabban válaszolt.
“Mások a körülmények. 2008-ban 750 ember dolgozott Brackleyben és további százak Japánban a Hondánál. Ma már nincs meg ez a létszám.”

“Igaz, hogy korán megkezdtük a 2011-es autó fejlesztését, de ez nem jelenti azt, hogy több erőforrást is fordítottunk rá, mint az előttünk álló három csapat (a Red Bull, a Ferrari és a McLaren). Nem várjuk megint a 2009-es tündérmesét. Abban azonban biztos vagyok, hogy jó autónk lesz, persze hogy milyen jó, az csak akkor derül ki, amikor a pályára kerül. Ha olyan jó lesz, mint várjuk, akkor megvan a kellő szervezeti hátterünk ahhoz, hogy továbbfejlesszük a szezon során.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik