Élet-Stílus

Capello nem ellenzi az év eleji vb ötletét

Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csatlakozott azokhoz, akik nem elleneznék, sőt támogatják a 2022-es katari világbajnokság év eleji megrendezését.

“Nem lenne egyszerű a játékosoknak folyamatosan a szobájukban maradni. A forróság nem csupán az edzések, illetve a mérkőzések idején jelentene gondot – idézte az olasz tréner véleményét a Daily Mirror című lap a hagyományos június-júliusi lebonyolításról. – A futballistáknak szükségük van kikapcsolódásra, már csak ezért is gondolom, hogy jó ötlet a januári vagy februári rendezés”.

A nyári időszakban hatalmas a forróság Katarban – nem ritka az 50 fok sem -, az év elején viszont elviselhető a hőmérséklet. Igaz, ha az első két hónapban lenne a vb, a szokásos bajnoki menetrendet sok országban módosítani kellene arra az idényre.

A december 2-i helyszínkijelölés után előbb a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Franz Beckenbauer, a németek egykori “futballcsászára”, majd az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) javasolta a január-februári vb-lebonyolítást. Később hasonló álláspontra helyezkedett Huszein bin Al Abdullah, Jordánia hercege, továbbá a labdarúgókat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro is, és nem zárkózott el az ötlettől Michel Platini, az európai (UEFA), valamint Joseph Blatter, a nemzetközi (FIFA) sportági szövetség elnöke sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik