Élet-Stílus

Megszakadt Crosby nagy sorozata

A zsinórban 25 meccsen pontot szerző Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins klasszisa a New York Islanders elleni meccsen gól és gólpassz nélkül maradt a tengerentúli profi hokiligában (NHL).

A New York Islanders ellen szétlövésben elveszített mérkőzésen megszakadt Sidney Crosby nagy sorozata. Az NHL pont- és góllövőlistáját vezető kanadai klasszis az előző 25 mérkőzésen kivétel nélkül szerzett legalább egy pontot, és a tengerentúli profiliga történetének 11. leghosszabb ilyen sorozatát 26 góllal és 24 assziszttal tudta le.

Hasonló szériája utoljára svéd Mats Sundinnak volt az 1992/1993-as idényben, amikor is 30 meccsen mindig lőtt gólt vagy adott gólpasszt. A vonatkozó rekordot egyébként a kanadaiak legendás jégkorongozója, Wayne Gretzky tartja 51 találkozóval (1983/1984).

Olimpiai győzelemmel kezdte, majd remek sorozattal zárta az évet (MTI/EPA)

Olimpiai győzelemmel kezdte, majd remek sorozattal zárta az évet (MTI/EPA)


„Nem rajtam csak múlott, az egész csapat érdeme, hogy sikerült megállítani. Nagy odafigyeléssel és nagy szívvel játszottunk, bebizonyítottuk, hogy jók vagyunk, ha tudunk okosan védekezni” – mondta az amúgy nem túl acélos New York Islanders kapusa, Rick DiPietro, aki Crosby mind a két lövését kivédte, majd a szétlövésben az olimpiai bajnok és Stanley-kupa-győztes játékos büntetőjét is hatástalanította.

„Meg voltak a lehetőségek, de ez most így sikerült, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy látunk még tőle hasonló sorozatot” – így a Penguins vezetőedzője, Dan Bylsma.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik