Élet-Stílus

2010 leggonoszabbjai

A The Independent munkatársai összegyűjtötték kin, vagy éppen min bosszankodtunk idén a legtöbbet.

Az idei év leggonoszabbjának járó kétes dicsőséget, alighanem teljesen megérdemelten Mel Gibson kapta az Independent szerkesztőségétől. Az ausztrál színész, aki egykor olyan filmekben csillogott, mint a Mad Max-sorozat, vagy a Rettenthetetlen, olyanokban szórakoztatott, mint a Mi kell a nőnek? mostanra már csak az agresszivitásával, nyomdafestéket nem tűrő dühkitöréseivel és családi botrányával kerül a címlapokra. Utóbb még az is kiderült róla, hogy állandó terrorban tartotta párját, Okszana Grigorievat: nem csoda, hogy Hollywoodban mára nem kívánatos személy lett.

Az Independent szerint a második helyezett a nem kevésbé bosszantó vuvuzela lett. A mára már az egész világon ismert hangszer a Dél-Afrikában rendezett foci vb idején tett szert kétes hírnevére monoton, idegesítő hangjának köszönhetően. Egyáltalán nem lopta be magát a rajongók szívébe: már csak azért sem, mert a vb ideje alatt több tízezren panaszkodtak állandó fejfájásra, a tévé csatornáknak pedig külön módszert kellett kidolgozniuk, hogy kiszűrjék az adásból a darázsdongáshoz hasonló hangeffektet.

Nem kedvelte meg a világ Eyjafjallajökullt sem: a tavaszig teljesen ismeretlen izlandi vulkán végül azzal került fel a listára, hogy kitört. Napokig lövellte magából a vulkáni hamut, amivel gyakorlatilag beborította az egész északi féltekét. Végül a hamu miatt napokra leállt a légi közlekedés és utazni vágyók ezrei ragadtak a reptereken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik