Élet-Stílus

Sokkot kapnak a kutyák

admin
admin

2010. 12. 28. 07:02

A petárdák mellett a kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolhatják a háziállatokat, ezért biztonságos, zárt helyen érdemes tartani őket december 31-én és január 1-jén.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt. A félős állatoknak szerezzenek be nyugtatót az állatorvostól és ne hagyják magukra kedvenceiket a kritikus időszakban.

A kutyák és a macskák nyakában e néhány nap alatt folyamatosan legyen nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta leeshet menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, melynek beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik.

Az alapítvány idén is külön számot üzemeltet az állatukat elvesztőknek és a becsületes megtalálóknak. A 06-70/635 0780-as számra január 2-ig 0-24 óráig, január 3-tól 18 óra után várják a bejelentéseket. Az sms – lehetőség szerint – tartalmazza az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.

Az elveszett állatok gazdáinak azt javasolják, hogy Budapest területén keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét, készítsenek plakátokat, vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek