Élet-Stílus

Meglett az év Divatkreátora!

A TV2 Divatkreátor tehetségkutatójának végre meglett a győztese, Sármán Nóra személyében. A fődíj egy igazi dobbantó a fiatal tervező szakmai életében.

A Megasztár 5 döntője után egy nappal, december 18-án megrendezésre került a divattervező-tehetségkutató eredményhirdető showja. A rendezvénynek a Coin magyarországi áruháza biztosította a helyszínt. Andó Ildikó vezető stylist és Illés Gabriella a Megasztár 5 producere kihirdették az ifjú divattervezők győztesét, aki Sármán Nóra lett. A dobogón három tervező állt: Nyíri Éva, Martin Krisztina és Sármán Nóra. Nóra mellett az egyenletes teljesítménye döntött végül. Ildikó elárulta, hogy a verseny végéhez közeledve már személyiségjegyek is döntőek voltak a tervezőket illetően. A figyelmetlenség, az időbeli csúszások és ehhez hasonló szempontok is döntöttek pozitív, illetve negatív irányban. A műsor 12 fordulója alatt az összes kreátor tapasztalatot szerezhetett egy élő televíziós műsorban való közreműködés nehézségeiről, a különböző karakterekhez való igazodásról, a színpadképes megjelenés apró trükkjeiről és buktatóiról. A tét pedig óriási volt, hogy még nagyobb súly és megfelelési kényszer nehezedjen a már kialvatlan és elcsigázott tervezők vállára. A nyertes divattervező kollekciója a nemzetközi Coin áruházban lesz kapható fél éven keresztül. Az eredményhirdető show keretein belül az áruház képviseletében megjelent Monica Manaila és Kókai Péter igazgató, akiket Giovan Battista Campagnola, olasz nagykövet követett a köszöntési sorban. Majd az Elle magazinban bemutatott, divatkreátorok által tervezett „kis fekete” kollekciót vonultatták fel a modellek. Ez a megmérettetés nem képezte a Divatkreátor versenyszámát, de az olvasói szavazatok alapján díj várt a győztesre, aki ez alkalommal Katona Bálint lett kalózos ruhájával.

Majd egy divatshow következett, melyben a Megasztár énekesei mutatták be fellépő ruháik egy-egy darabját. Szíj Melinda lassan levetette gátlásait és még táncra is perdült a színpadon. Tolvai Renáta laza természetességgel vonult végig megmutatva, hogy a színpad számára a második otthona. Giorgio pingvinként parodizálta önmagát, Patai Anna pedig fülig érő mosollyal szaladt végig pirosas csupaszív és hófehér, rockos kis ruhájában. Kállay-Saunders András le sem tagadhatta volna fotómodell másodállását! Talán ő volt a legprofibb modell a zenésztársak között. És végre eljött a várva várt pillanat, amikor kihirdették a Divatkreátor 2010 győztesét.

Sármán Nóra leplezetlen örömkitöréssel fogadta a döntést, s elárulta, hogy annyira hozzászokott a verseny alatti hajtáshoz, hogy akár most azonnal nekilátna megtervezni a nemzetközi piacra készülő kollekciót. Az esemény zárásaként pedig a 2010-es legenda, Tolvai Renáta fakadt dalra az ember nagyságú hópelyhet szimbolizáló ruhában.
A videóban megtekinthető az utolsó adás izgalma, a tervezők őszinte véleménynyilvánításai és az eredményhirdető show összefoglalója.

AJÁNLOTT LINKEK: A Divatkreátor oldala (www.divatkreator.hu)

Nézze meg videón:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik