Élet-Stílus

Az Arsenal megtörte a jeget

A Cesc Fabregas által mozgatott Arsenal meglepően simán nyerte a londoni csúcsderbit, s ezzel nagy bajba sodorta az őszi válságból kilábalni képtelen Chelsea-t. Videó.

Az Arsenal hazai környezetben 3-1-re legyőzte a városi rivális Chelsea-t a Premier League 19. fordulójának hétfő esti rangadóján.

Az első félidőben az „ágyúsok” a kameruni Alex Song lövésével szereztek vezetést, majd a második félidő elején eldöntötték a találkozót, ugyanis három percen belül Cesc Fabregas és Theo Walcott is a hálóba talált. A Chelsea részéről a védő, Braniszlav Ivanovics volt eredményes. Érdekesség, hogy az Arsenal ezt megelőzően legutóbb 2008 novemberében tudta legyőzni városi riválisát.

A londoni Emirates stadionban a házigazdák hamar megérezték a „vérszagot”: a Chelsea – noha novemberhez képest „teljes fegyverzetben”, Terryvel és Lamparddal kezdett – bágyadt játékkal rukkolt elő, s már a 6. percben helyzet alakult ki Cech kapuja előtt, Van Persie azonban mellé trafált. Drogba két helyzete után Samir Nasri szabadrúgásból veszélyeztette a kékek kapuját, majd Walcott és ismét Van Persie következett. A játékrész hajrájában több passzos labdakihozatal után Fabregas ugratta ki Songot, s a középpályás pedig megszerezte a vezetést.

Arsenal-Chelsea – összefoglaló:


Térfélcsere után kevéssel, az Arsenal eldöntötte a pontok sorsát. Miközben négy Chelsea-védő is a közelben posztolt, Van Persie Walcotthoz játszott, a szélső a legjobb időben passzolt Fabregashoz, aki az üres kapuba helyezett. Pillanatokkal később – Malouda labdavesztését követően – Fabregas és Walcott két védő ellen próbálkozhatott, a spanyol ügyesen tálalt Walcott elé, aki hasonló helyzetben egyszer már passzolt. Cech is erre számított, a fiatal angol válogatott viszont más megoldást választott – 3-0.

Bár a Chelsea padlóra került, négy perccel később kezdett felkászálódni. Drogba szabadrúgása után Ivanovics fejelt Fabianski hálójába.

A gólt követően Drogba megpattanó lövése okozott némi galibát, a kicsit visszább húzódó Arsenal kontrái viszont veszélyesebbnek bizonyultak. A hajrában a Terryéket ismét faképnél hagyó Walcott növelhette volna a különbséget, nem tette: az Arsenal így is behúzta a három pontot, s ezzel tartja a lépést a Manchester Uniteddel, míg a Chelsea hátránya hat pont a tavalyi ezüstérmeshez képest úgy, hogy egy meccsel többet játszott.

Premier League, 19. forduló:
Arsenal-Chelsea 3-1 (1-0)
Emirates stadion, 60 112 néző. Vezette: Clattenburg
Gól: Song (44.), Fabregas (51.), Walcott (53.), illetve Ivanovics (57.)
Arsenal: Fabianski – Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy – Song, Fabregas (Rosicky, 88.), Wilshere – Walcott (Diaby, 73.), Nasri – Van Persie (Chamakh, 76.)
Chelsea: P. Cech – P. Ferreira (Bosingwa, 61.), Ivanovics, Terry, A. Cole – Essien, Mikel (Ramires, 46.), Lampard – Kalou, Malouda (Kakuta, 56.) – Drogba

Az élcsoport:
1. Manchester United 37 pont (38-16, 17 mérkőzés), 2. Arsenal 35 (37-20, 18), 3. Manchester City 35 (28-16), 4. Chelsea 31 (32-15, 18), 5. Tottenham 30 (27-23, 18), 6. Bolton 29 (32-25), 7. Sunderland 27 (21-20), 8. Stoke City 24 (23-22, 18), 9. Newcastle United 22 (28-29, 18)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik