Élet-Stílus

Zácsik Szandra visszatért az FTC-hez

Visszatért korábbi klubjához, a Ferencvároshoz Zácsik Szandra válogatott kézilabdázó.

A húszéves átlövő a tervekkel ellentétben nem a nyáron, hanem már most csatlakozhat az NB I-ben harmadik helyen álló, a KEK nyolcaddöntőjében érdekelt zöld-fehérekhez – hangzott el a szerződtetést bejelentő hétfői sajtótájékoztatón.

“Nagyon boldog vagyok, hogy rendeződött az ügyem, és a Fradi rendelkezésére állhatok. A sérülésem szinte teljesen rendbe jött, és nem fog akadályozni a játékban”- jegyezte meg Zácsik, aki elvileg már a keddi, Vác elleni idegenbeli bajnokin is pályára léphet. “Már voltam sportorvosnál, és kedden délelőtt kell visszamennem a pecsétért” – tette hozzá.

Elek Gábor vezetőedző az MTI-nek elmondta: Zácsik érkeztével nem változtatnak a terveken, továbbra is a dobogó a cél.
“A vesztett pontok tekintetében a másodikak vagyunk, és éppen ezért is fontos a Vác elleni meccs. Azt mindenkiben tudatosítani kell, hogy Zácsik egyedül nem fog mérkőzést nyerni, ráadásul látszik rajta, hogy nyolc hónapja nem játszott. Természetesen bízom benne, hogy vele erősebbek leszünk, és közelebb zárkózunk a legjobb magyar csapathoz, a Győrhöz.”

A fiatal reménység 2009-ben szerződött 2011 nyaráig a szlovén Krim Ljubljanába, azelőtt az FTC erőssége volt. Időközben azonban meggondolta magát, szeretett volna visszatérni a magyar csapathoz, ám ezt nem tehette meg, mert még az európai szövetség (EHF) illetékesei is felemelték hangjukat az esettel kapcsolatban. Csak akkor tudott volna Zácsik hamarabb jönni, ha az FTC-Jógazdabank együttese kivásárolja őt, de erre nem volt anyagi keret.

Az átlövő közel egy éve súlyos vállsérülést szenvedett, így sem a Krim Ljubljanában, sem a magyar válogatottban nem tudott játszani, még az egy hete zárult Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia. Így aztán a szlovén gárda közös megegyezéssel szerződést bontott vele, az FTC pedig élt ezzel a lehetősséggel, és lecsapott a játékosra, aki 2013 nyaráig kötelezte el magát.

Az FTC az NB I-ben jelenleg a címvédő Győr, valamint a Debrecen mögött a harmadik helyen áll, a KEK nyolcaddöntőjében pedig februárban találkozik a dán Viborggal, és ezeken a meccseken már Zácsik is pályára léphet, mivel a Ljubljana csak a Bajnokok Ligájára nevezte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik