Élet-Stílus

Megdőlt a magyar rekord az NFL-ben

Tom Brady a New England Patriots irányítója megdöntötte a magyar származású Bernie Kosar rekordját a profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A Patriots 33 éves vezére a Buffalo Bills ellen simán, 34-3-ra megnyert találkozón megdöntötte Bernie Kosar rekordját, miután immár 319 passzot számol úgy, hogy közben egyszer sem adta el a labdát. A magyar származású irányító 308-cal tartotta eddig a rekordot, amelyet Cleveland Browns alkalmazottjaként 1990-ben és 1991-ben állított fel.

A jelenkor egyik legjobb irányítója, Tom Brady vasárnap három touchdownt érő passzal segítette a Patriotst, amely az Amerikai főcsoport (AFC) első kiemeltjeként várhatja majd a rájátszást. Bradynek a vasárnapi volt a nyolcadik olyan mérkőzése a szezonban, amelyen legalább két touchdown-átadást jegyzett – nem mellékesen: az együttese hetedszer zárt 31 vagy annál több ponttal -, ezzel jó eséllyel pályázik az alapszakasz legértékesebb játékosa (MVP) címre, amelyet 2007-ben egyszer már megkaparintott.

A touchdown-passzok és az eladott labdák (interception) tekintetében a New England Patriors irányítósztárja a legjobb (34-4) jelenleg a ligában, ráadásul az egymásutánban megnyert hazai alapszakasz-meccsekre vonatkozó rekordot is megdöntötte 2010-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik