Élet-Stílus

Kézi-vb: rajt Veszprémben

A férfi kézilabda-válogatott hétfőn Veszprémben megkezdte a közvetlen felkészülést a január 13-án rajtoló svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

A szövetség egyeztet Nagy Lászlóval arról, hogy a világklasszis miként tudna részt venni a fontos tornán. A Barcelona átlövője másfél éve nem játszott a csapatban, és másfél hónapja jelezte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok (például a sportolók napidíja és biztosítása) nem oldódnak meg. Nagy mellett kiálltak a társak, akik tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és most esély mutatkozik arra, hogy vállalja a vb-szereplést.

“A szövetség elnöksége által felkért csoport tárgyal Nagy Lászlóval, aki Carlos Perezhez hasonlóan megkapta az egyéni felkészülési tervet, és ez alapján készül. Január 2-ig van határidő, hogy Nagy Laci jön-e vagy sem” – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány az MTI-nek.

Fazekas Nándor egyelőre nem tud csatlakozni a többiekhez, mert felesége veszélyeztetett terhes, míg a Németországban szereplő Mocsai Tamás és Ilyés Ferenc január 2-án, vasárnap érkezik meg. Az később dől el, hogy a jelenleg Kubában pihenő Perez vállalja-e a vb-szereplést.
“A legfontosabb, hogy Fazekas Nándi családja ne szenvedjen hiányt, és tudja támogatni a feleségét. Abban maradtunk, hogy megvárjuk a szülést, és utána jelentkezik, addig külön készül” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Kézi-vb: rajt Veszprémben 1

A csapat csütörtökön zártkapus meccset vív a Veszprém Arénában Bahreinnel, majd kétnapos pihenőt kapnak a keret tagjai. Január 2-ától újra együtt készül a keret, és 4-én – ugyancsak Veszprémben zárt kapuk mögött – Algéria lesz az ellenfél. Mocsai Lajos alakulata ezt követően Lengyelországban lép pályára, január 6-án Csehország, 7-én Szlovákia, 8-án pedig a házigazda ellen.

A vb 13-án rajtol, a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

A Veszprémben készülő 19 fős keret
Kapusok: Liszkai Szilveszter (Veszprém), Mikler Roland (Szeged), Tatai Péter (Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya), Iváncsik Tamás (Veszprém)
Jobbátlövők: Laluska Balázs (Veszprém)
Irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Nikola Eklemovics (Veszprém), Lékai Máté (Szeged)
Beállósok: Gál Gyula (Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Szeged)
Balátlövők: Halász Máté (Tatabánya), Katzirz Dávid (Szeged), Nagy Kornél (Veszprém)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged), Törő Szabolcs (Szeged)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik