Élet-Stílus

Barnító fürdőruhák kora

Újabb divatőrület ütötte fel a fejét. Az átlátszó fürdőruhában könnyű lebarnulni.

Ugyan még tél van, de jövő évre már most érdemes beszerezni ezt a forradalmian új darabot! A Kiniki divatcég érdeme az új ötlet: a fürdőruha, amiben teljesen lebarnul viselője. A titok az anyagában rejlik. A fürdőruha átereszti a napfény 80%-át mikroszkopikus lyukacskáin keresztül, így viselése közben barnul a test fedett része is.

A férfiak bánatára vége a monokinis időszaknak, ezt a bikini felsőt nem kell levenni. A fürdőrucik áttetsző anyaga miatt nagy és feltűnő mintákat nyomtak rájuk, hogy azok optikailag megtévesszék a kíváncsiskodó tekinteteket. Az egészségvédők viszont heves tiltakozásba kezdtek a ledér darabok ellen. Szerintük ezzel a Kiniki cég csak hozzásegíti a vásárlókat a bőrrák kialakulásához, s nem megelőzi azt. A ruhával fedett és ez által védett bőrfelületek vannak csak biztonságban a káros UV sugaraktól és a Nap egyéb roncsoló hatásaitól. Ellenben a fényáteresztő darabokban, amikben a hölgyeken nem marad védett bőrfelület, szinte olyan, mintha meztelenül strandolnának viselőik a tűző napon. Az egyik egészségvédő szervezet úgy fogalmazott, hogy a hiúságot szolgáló ötlet veszélyes. Inkább az ellenkezőjére, a bőrt védő ruhákra volna szükség.

A bírálatok ellenére a gyártó cég alig győzi kielégíteni az igényeket, a vevők szabályosan megrohamozták a Kiniki honlapját, ahol 34,30 fontért lehet rendelni egy “átbarnító” fürdőruhát – egy hagyományos bikini árának csaknem a kétszereséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik