Élet-Stílus

A Barcelona nem fizet Cruyffnak

Johan Cruyff, a Barcelona volt játékosa és edzője szerint a katalán klub 100 ezer euróval tartozik alapítványának.

„Minden héten hívjuk őket, de egyszerűen nem fizetnek. A pénz nem nekem kell, hanem a gyerekeknek” – mondta a minap a 63 éves holland szakember a Catalunya Radiónak.

A Johan Cruyff Jóléti Alapítványt (JCWF) hátrányos helyzetű gyerekeket támogató szervezetet, amely alapvetően nagy súlyt helyez a fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére a futballon keresztül.

Az előző elnök, Joan Laporta legfőbb tanácsadójának számított Cruyff és az új vezetés vitája Sandro Rosell elnök júniusi megválasztása óta állandó. Rosell eddig azzal utasította vissza a tartozásra vonatkozó vádakat, hogy az üzleti év csak december 31-én zárul.

Öt Barcelona-játékos az aranycsapatban

A L’Equipe idén is összeállította az álomcsapatát, amelybe a nyári dél-afrikai világbajnokságon aranyérmes spanyol válogatottból öten kerültek be: a madridi Iker Casillas, a barcelonai Xavi, Sergio Busquets, Gerard Piqué és Andrés Iniesta. Természetesen a katalán együttes ászát, az argentin Lionel Messit sem lehetett kihagyni. Továbbá a brazil Maicon és Lúcio, a holland Wesley Sneijder (mindhárom Inter), a német Bastian Schweinsteiger (Bayern München), valamint a portugál Fabio Coentrao (Benfica) is tagja a tekintélyes lap által legjobbnak vélt tizenegynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik