Élet-Stílus

Félnek az öregkortól a fiatalok

Szakértők azzal magyarázzák a fiatalok önpusztító viselkedését, hogy félnek a boldogtalan öregkortól.

Bár az már széles körben ismert, milyen súlyos következményei vannak a helytelen táplálkozásnak, a mozgáshiánynak, az alkoholnak és a dohányzásnak, a szakértők szerint főleg a fiatalok azért hagyják ezeket figyelmen kívül, mert félnek attól, hogy idősebb korukban már kevésbé lesznek boldogok – írja a napidoktor.hu.

A bennük az öregségről kialakult negatív kép miatt úgy vélik, csak és kizárólag a mának kell élniük, lehetőleg úgy, hogy később ne legyen olyan érzésük, mintha valamit kihagytak volna. Dr. John Garry és dr. Maria Lohan ezzel kapcsolatban 15 éven felülieket kérdezett meg, szám szerint ezret, akik minden esetben úgy gondolták, öregként már nem lehetnek majd olyan boldogok, mint fiatalon.

Mindezt annak ellenére, hogy számos kutatás bizonyítja, nincs különbség a fiatalok és az idősek boldogsági faktora között. A szakértők a megoldást egy olyan kampányban látják, amiben éppen az idősek beszélnének életükről a fiataloknak, amivel meggyőzhetnék őket arról, hogy az önpusztítás felesleges és rossz.

AJÁNLOTT LINKEK:

A boldogtalan öregkor miatt isznak a mai fiatalok (napidoktor.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik