Élet-Stílus

Dzsudzsák ismét betalált

A PSV folytatja háromfrontos harcát. Az eindhoveniek szerda este idegenben legyőzték a Rodát a kupa nyolcaddöntőjében, így a KNVB Kupában is versenyben maradtak azok után, hogy az Európa Ligában is kivívták a továbbjutást. Videó.

A Bodor Boldizsárral felálló, s a hétvégi bajnokin Eindhovenben 3-1-es vereséget szenvedő Roda ellen a PSV szűk félóra elteltével szerzett vezetést. A köd beköltözött a Philips stadionba, mindez azonban nem zavarta a Berg által indított Toivonent.

A svédek gólja után Dzsudzsák révén veszélyeztetett a Barcelonába távozó Afellayt nélkülöző vendégegyüttes, majd a játék képével ellentétben Vormer egyenlített egy távoli lövéssel. Térfélcsere után Lens passzából Berg szerzett ismét vezetést, s nem sokkal később a svéd támadót visszahúzó Pa Kah megkapta második sárgáját, így megfogyatkozott a hazai csapat.

Roda-PSV – Dzsudzsák gólja:


Berg végül egy második gólpasszt is kiosztott: a skandináv indítása után Dzsudzsák ballal átpöccintett a kifutó kerkradei kapuson.

A bajnoki listavezető PSV utolsó mérkőzésén nyerni tudott, és egyhavi pihenőre vonul. Az eindhoveniek legközelebb január 23-án lépnek pályára, amikor a Venlo pályáján kezdik a bajnoki küzdelmeket.

Holland Kupa, nyolcaddöntő:
Roda-PSV Eindhoven 1-3 (1-1)
Gól: Vormer (42.), illetve Toivonen (27.), Berg (55.), Dzsudzsák (72.)
Kiállítva: Kah (62., Roda)

Utrecht-Volendam (II. osztályú) 1-0 (0-0)
Gól: Maguire (88., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik