Élet-Stílus

Megbotlott a Barcelona – videó

Az Athletic Bilbao elleni kupameccsen megszakadt a bajnokságban éllovas Barca tízmeccses győzelmi szériája.

A csereként Lionel Messit és David Villát is bevető, ezúttal azonban a szokottnál valamivel gyengébben futballozó Barcelona nem bírt a vendég Athletic Bilbaóval.

A Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a gól nélküli döntetlennel megszakadt a Barcelona tízmeccses győzelmi sorozata, továbbá a katalán gárdával a szezonban másodszor esett meg az, hogy képtelen volt bevenni az ellenfele kapuját. Szeptember 11-én az újonc Herculés „nullázta le” a Barcelonát, amely – valamennyi sorozatot figyelembe véve – négy döntetlen és két vereség mellett 21 győzelemmel, valamint 77-16-os gólkülönbséggel zárta a szezon első felét, és 23 meccs óta veretlen.

Barcelona-Athletic Bilbao 0-0

„Csalódottak vagyunk a döntetlen miatt, mivel jól futballoztunk, a befejezéseknél azonban pontatlanok voltunk. Ugyanakkor azt el kell ismernünk, hogy az Athlteic Bilbao kiválóan védekezett, meglehetősen kevés területet hagyott nekünk a támadásokhoz” – nyilatkozta a kedd esti találkozó után Pedro, a Barcelona világbajnok támadója.

A bajnokságban harmadik és negyedik helyen álló csapat, a Valencia és Villarreal kupacsatája ugyancsak nem hozott gólt, míg a Deportivo La Coruna 1-1-re végzett a másodosztályú Cordóba vendégeként. A visszavágókra január 5-én kerül majd sor.



Spanyol Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Barcelona–Athletic Bilbao 0-0
Cordóba (II.)–Deportivo La Coruna 1-1
Valencia–Villarreal 0-0



Szerda:

Real Betis (II.)-Getafe
Almería-Real Mallorca
Sevilla-Málaga
Atletico Madrid-Espanyol
Real Madrid-Levante

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik