Élet-Stílus

Főszerkesztőt vált a francia Vogue

Carine Roitfeld 10 év után távozik a világhírű divatmagazintól. Munkássága alatt bevállalósabb volt a lap.

A pontos okot egyelőre még nem tudni, de azt már sejteni lehet, hogy ezek után jelentősen megváltozik a francia Vogue arculata. Carine Roitfeld 10 éven át vezette a divatmagazint, rengeteg merész ötletet bevállalva. Az ő szárnyai alatt fotózták a Lara Stone féle „hét fő bűn” témakört, amit elképzelhető, hogy egy hazai férfimagazin is ötletforrásként használt fel. A francia Vogue 90. évfordulóján mutatták be a fotósorozatot.

Roitfeld bátorságát mintázza az a divatanyag is, melyben meztelen modellek tűsarkúban pózolnak méregdrága luxustáskákkal. Merészsége mellett még kedvessége is közismert a divatiparban, állítólag sokkal közvetlenebb nő, mint amerikai kolléganője, Anne Wintour. Az a hír járja róluk, hogy ki nem állhatták egymást.

A távozás okát még homály fedi, a brit Vogue szerint: „úgy döntött, most inkább személyes ügyeire koncentrál”. Egy azonban biztos, a francia Vogue honlapján már pénteken olvasni lehetett, hogy Carine távozik a laptól, de valójában még pár hétig a magazinnak dolgozik. Egyelőre nem tudni, ki lesz az utódja a “Divat Bibliájánál”.

A képen Lara Stone féle “hét fő bűn” egyik fotója, a “Bujaság” látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik