Élet-Stílus

Az Inter kirúgja Benítezt?

Olasz lapértesülések szerint Rafa Benítez úgy sem tarthatja meg vezetőedzői állását az Internél, hogy csapatával megnyerte a klub-vb-t.

Olaszországi sajtóinformációk szerint az ősszel több alkalommal is ultimátumot kapott spanyol szakembernek – aki a nyáron tette át a székhelyét Liverpoolból Milánóba – annak ellenére távoznia kell az Intertől, hogy csapatával megnyerte a klubvilágbajnokságot.

Benítez a kongói Mazembe döntőbeli legyőzése után arról beszélt, hogy három lehetőségük van a vezetőknek: vagy bíznak benne és az általa elképzeltek szerint megerősítik a csapatot, vagy minden marad a régiben, és elképzelés, tervek nélkül neki kell vására vinni a bőrét, vagy pedig felkeresik az ügynökét, hogy megtárgyalják a szakítás részleteit.

Massimo Moratti klubelnök a tréner „tetemre hívása” kapcsán megjegyezte, az időzítés szerencsétlen volt, de egyelőre nem akart állást foglalni Benítez jövőjével kapcsolatban.

Egyes olasz lapok szerint ugyanakkor Moratti már nem bízik Benítezben, ahogy több meghatározó játékosa sem. A jól értesülések azt is tudni vélik, hogy Luciano Spalletti, az orosz Zenitet (Huszti Szabolcs csapatát) bajnoki címre vezető tréner az elsőszámú jelölt a vezetőedzői posztra, és Marco Branca technikai igazgató hamarosan fel is keresi a korábban az AS Románál tevékenykedő kopasz edzőt, aki szabadságát a hazájában tölti.

A feltételezések szerint, amennyiben őt mégse sikerülne Milánóba csábítani, akkor a brazil Leonardo is képbe kerülhet, aki az előző szezonban az AC Milant irányította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik