Élet-Stílus

A „briliáns” Dzsudzsák az ősz csapatában

A Goal.com internetes szaklap Dzsudzsák Balázst, a PSV Eindhoven magyar szélsőjét is beválogatta a holland labdarúgó-bajnokság őszi idényének legjobb tizenegyébe.

A legjobb magyar játékosnak megválasztott Dzsudzsák Balázs bekerült az ősz legjobb csapatába. Minden elfogultság nélkül állíthatjuk, ott is a helye, hiszen a listavezető legjobbja volt, mint ahogy az indoklásban is szerepel: 9 gólja mellett 11-et előkészített, továbbá „hajszálpontos beadásai és bombaerős lövései a hollandiai kapusok rémálmai”.

A Goal.com cikkírója még megjegyzi, Dzsudzsák a holland bajnokság abszolút sztárja volt a szezon első felében, és úgy véli, csak idő kérdése, hogy mikor igazol el a PSV-ből.

Ha már itt tartunk, érdeklődőből nincs hiány, legutóbb arról lehetett hallani, hogy a Dinamo Kijev hajlandó lenne kifizetni a 12 millió eurós vételárát, a 23 éves játékosnak pedig hárommillió eurót (840 millió forint) fizetne ötéves szerződés aláírásának fejében.

A „briliáns” Dzsudzsák az ősz csapatában 1

Dzsudzsák – aki a vasárnap, a Roda ellen játszotta 100. bajnokiját a PSV-ben és góllal ünnepelte a jubileumot – egyébként nem csak az Eredivisie-ben, hanem az Európa Liga csoportkörében is letette ősszel a névjegyét: három góllal segítette a legjobb 32 közé a csapatát, amely egyébként rajta kívül még két játékost ad az idény álomcsapatába.

A címvédő, jelenleg második Twentéből viszont egyedül csak Theo Janssen vallogatták be a népszerű portál szerkesztői, Ajaxból pedig ketten kerültek a legjobbak közé.

A Goal.com cikke kapcsán egy hozzászóló, Dave Dublinból azt írta, „Dzsudzsák briliáns, a Premier League-be kellene igazolnia. A Liverpoolnak érdemes lenne szerződtetni őt.”

Az ilyen vélemény egyébként legalább annyira megtisztelő, mint az álomcsapat-tagság.

Reis szezonja véget ért

A szezonban már biztosan nem léphet pályára a PSV brazil csatára, Jonathan Reis. Dzsudzsák 21 éves csapattársa a Roda elleni meccsen ütközött össze szerencsétlenül az ellenfél kapusával, s hétfőre kiderült, hogy térdszalagszakadást szenvedett.


Az Eredivisie őszi álomcsapata:
Maarten Stekelenburg (Ajax) – Daan Bovenberg (Excelsior), Andreas Granqvist (Groningen), Jan Vertonghen (Ajax), Fredrik Stenman (Groningen) – Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven) – Theo Janssen (Twente) – Wesley Verhoek (Den Haag), Ola Toivonen (PSV Eindhoven), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven) – Bjorn Vleminckx (NEC Nijmegen).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik