Élet-Stílus

Woods botránya lett az év története az USA-ban

A világ legjobb golfozójaként számon tartott Tiger Woods elmúlt hónapokbeli zaklatott magánéletét választották az év sporttörténetének az Egyesült Államok hírügynökségének (The Associated Press) dolgozói.

Woods kálváriája olyan eseményeket előzött meg az AP listáján, mint amilyen például a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New Orleans Saints első Super Bowl-győzelme, vagy éppen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság.

A 34 éves golfozót övező botrány még 2009 végén robbant ki, amikor otthona közelében autójával fának hajtott. Hamar kiderült, hogy hűtlensége miatt kapott össze feleségével, és a családi perpatvar miatt következett be a baleset. Woods utóbb elismerte, hogy megcsalta házastársát, és bár pszichológiai terápiára járt, hogy megmentse kapcsolatát, a pár végül elvált. Az akkori világelső mögül időközben több szponzor kihátrált, később pedig bizonytalan időre visszavonult a profi sporttól, igaz, hamarosan újra ütőt ragadott. Nem sok sikerrel: a világranglistán öt év után először elvesztette vezető pozícióját, és – sportolói pályafutása során első alkalommal – tornagyőzelem nélkül zárta az esztendőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik