Élet-Stílus

Raúl mesterhármassal búcsúzott az évtől – videó

Raúl mesterhármasával magabiztosan nyert a Schalke hazai pályán a Bundesliga 17. fordulójának szombati játéknapján, ezzel a 10. helyre küzdötte fel magát a csapat a tabellán.

Hazai pályán tudott nyerni a Frankfurt is, igaz, egy meglehetősen unalmas meccs végén talált be Gekasz egy kifejezetten szép támadás végén. A bajnokságot vezető Dortmund csatársora ezúttal teljességgel tehetetlen volt, egyértelmű helyzetekben is hibáztak. Vereségük ellenére azonban elsőségüket továbbra is tartják, a Bayer Leverkusen egy meccsel kevesebbet játszott ugyan, ám 11 ponttal van lemaradva tőlük.

Szintén otthon tartotta a három pontot a Nürnberg együttese, amelyik a Hannovert verte. A Wolfsburg a 90. percben Dzeko góljával egyenlített, és tartott otthon legalább egy pontot a Hoffenheim ellen.

Végül a Werder hazai pályán kapott ki a Kaiserslauterntől. Utóbbi már az első percben megszerezte a vezetést Lakic révén, majd Hunt tudott még a félidő derekán tizenegyesből egyenlíteni. Lakic azonban a második félidőben duplázott, beállítva az 1-2-es végeredményt. Bár a játékvezető előbb Bugerát állította ki a vendégektől, ez nem befolyásolta a végeredményt, főleg, hogy a hazaiaktől Wagner is idő előtt távozott a pályáról nem sokkal később.

Idegenben nyert a Mainz, amelynek harmadik gólját Szalai Ádám lőtte. Mellette Schürrle volt eredményes két alkalommal is, míg a másik oldalon Lehmann szintén duplázott, ám ezúttal ez kevés volt a pontszerzéshez.

Bundesliga, 17. forduló:
Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 1-0 (0-0)
Gól: Gekasz (87.)

Nürnberg – Hannover 3-1 (2-0)
Gól: Cherundolo (28., öngól), Wolf (31.), Schieber (82.), ill. Pinto (75. – tizenegyesből)

Schalke – FC Köln 3-0 (1-0)
Gól: Raúl (30., 50., 88.)

Werder Bremen – Kaiserslautern 1-2 (1-1)
Gól: Hunt (34. – tizenegyesből), ill. Lakic (1., 52.)
Kiállítva: Wagner (84.), ill. Bugera (72.)

Wolfsburg – Hoffenheim 2-2 (0-2)
Gól: Diego (75.), Dzeko (90.), ill. Luiz (34.), Sigurdsson (40.)

St. Pauli – Mainz 2-4 (1-3)
Gól: Lehmann (33. – tizenegyesből, 63.), ill. Schürrle (11., 28.) Szalai (41.), Caligiuri (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik