Élet-Stílus

Menjek vagy maradjak – Quimby vagy Piaf

Itt a karácsonyi nagy koncertek ideje: a hétvégén bemutatja új albumát a Quimby és Rutkai Bori, valamint fellép a Tankcsapda is. Pécsett Al Di Meola gitározik, a Merlinben Jahcoozi, a Stúdióban Afrojack pörgeti a lemezeit. Programajánló.

péntek, december 17.

Az év egyik legjobban várt lemezét mutatja be a Petőfi Csarnokban a Quimby. A Kicsi országot természetesen meg is vásárolhatjuk a bulin. Már mindent elmondtunk a dunaújvárosi együttesről: az ország legfelkapottabb alternatív (vagy milyen) koncertzenekara, amalyiknek egy-egy száma már betört a rádiókba, sőt a Megasztár és X-faktor színpadára, de még a politikai gyűlések hangulatát is feldobja olykor. (Igaz, mint Kis Tibi egy ízben az fn.hu-nak elmondta, erről ő mit sem tud.) A Kispál és a borz megszűnése után a zenekar gyakorlatilag egyeduralkodó a „szomorú zenekarok” mezőnyében. Nem kell ragozni: a péntek este nyertesei azok, akik a Pecsában töltik. Lesz előzenekar is, a Ripoff Raskolnikov Band, és vendégként feltűnik Ferenczi György.

A főváros egyre trendibb bulihelyét, a Stúdiót viszont Afrojack veszi be e karácsony előtti pénteken. Először rendezik meg a RiseFM és a Noise Night Life közös, exkluzív buliját. A sorozatnak szánt esemény nyitóbulija alkalmával a holland világsztár DJ és producer áll majd a lemezjátszók mögé, aki novemberi ausztrál turnéját követően decemberben első ízben látogat el Magyarországra. Ezen az estén senki ne számítson finomkodásra – figyelmeztetnek a szervezők. Ugyan, ki számít?


bővebben>>

Családi program

Ünnepváró program az Elektrotechnikai Múzeumban

Menjek vagy maradjak – Quimby vagy Piaf 1

„Vonatot hajtogathattok papírból és közben sokat tanulhattok a villanymozdonyokról! Mágnestű és elektromágnes készítése, majd néhány egyszerű kísérlet elvégzése az eszközökkel. Világító karácsonyfa készítése, melybe ledeket építesz be! Ilyen és ehhez hasonló érdekes feladatok várnak Rád, ha ellátogatsz a múzeumba” – ígérik a gyerekeknek péntekre.

—-Tévéajánló—-

péntek, december 17.
m2, 22:10

Rolling Stones Scorsese szemével (Shine a Light)

Menjek vagy maradjak – Quimby vagy Piaf 1

Két rendhagyó koncertet adott 2006 őszén a Rolling Stones a New York-i Beacon színházban. Ezen nemcsak különleges vendégszereplők – Jack White a White Stripes együttesből, Christina Aguilera és Buddy Guy – működtek közre, hanem olyan számokat is játszott a csapat, amelyet élőben még sohasem adtak elő. A koncertfelvételek mellett ritka archív képek, valamint kulisszák mögött készült felvételek és interjúk is láthatók. A különleges zenés film addig még soha nem látott helyzetben mutatja be a Rolling Stonest a színpadon és a színpad mögött.

szombat, december 18.
m1, 21:00

Piaf

Menjek vagy maradjak – Quimby vagy Piaf 1

Edith Piaf a sanzon királynője volt. Kevesen tudják, milyen személyes dráma húzódott meg a csillogás hátterében. A szülei alkoholisták voltak, a nagyanyja nevelte a kislányt. Az egyik bordélyházban nőtt fel, és az utcán énekelt és koldult, hogy éhen ne haljon. Az egyik párizsi varieté igazgatója figyelt fel a törékeny teremtésre és megnyitotta előtte a színpadra vezető utat. Néhány év leforgása alatt az egész világ Piaf lábai előtt hevert. Boldogsága nem lehetett teljes, a szerelme tragikus körülmények között meghalt. Az énekesnő az alkoholhoz és a droghoz menekült.

vasárnap, december 19.
Tv2, 20:05

Valami Amerika 2.

Menjek vagy maradjak – Quimby vagy Piaf 1

Herendi Gábor filmjének első része elsöprő sikert aratott, nem úgy mint Tamás filmbéli filmje, a Bűnös város. Két testvérével egy képeslap révén azonban Alex nyomára jut, aki most szabadult a dutyiból Amerikában és megint csak álnéven, egy színdarab jogait akarja megszerezni. A fiúk azt remélik, hogy megtalálják Alexet, megveszik előle a jogokat és végre visszaszerzik a hatvanmilliójukat, amivel a férfi lelépett. Irány Amerika! Ám természetesen a dolgok megint nem az elképzelések szerint alakulnak. Végül Tamásra vár a feladat, hogy Budapesten rendezze meg a darabot. Szórakoztató mozi,végre a tévében is.

Olvasói sztorik