Élet-Stílus

Filmunió: lesz filmszemle

A variety.com amerikai filmes portál értesüléseivel szemben nem marad el a 2011-es Magyar Filmszemle, amelyre módosult időpontban, külföldi vendégek meghívása nélkül kerül sor - mondta Vezér Éva, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.

A Variety című amerikai filmes szaklap online kiadása csütörtökön arról számolt be, hogy Vezér Éva e-mailben tájékoztatta a nemzetközi filmszakmát: 2011-ben nem rendezik meg a hagyományosan februárban sorra kerülő Magyar Filmszemlét.

Vezér Éva az MTI megkeresésére közölte: egy nem sajtóközleménynek szánt, tájékoztató levelet írt a 42. Magyar Filmszemlére meghívott külföldi vendégeknek arról, hogy a hagyományos időpontban elmarad a Filmszemle. Az amerikai filmes szaklap online kiadása ebből vont le téves következtetést. “Muszáj volt értesítenem azokat a partnereinket, akikkel tíz éve dolgozunk együtt, hogy ne számítsanak arra, februárban Budapestre kell jönniük” – indokolta a levél elküldését a Filmunió vezetője.

Mint hozzátette, a jövő évi Filmszemlét április végére tervezik, a külföldi újságírókat, fesztiválszervezőket azonban erre az időpontra már nehéz lenne meghívni, mert ekkor már a cannes-i filmfesztivál előkészületei zajlanak.

A Magyar Filmunió ügyvezetője elmondása szerint a nemzetközi fesztiválnaptár olyan sűrű, hogy nagyon nehéz lett volna megfelelőbb időpontra áthelyezni a Filmszemlét, ezért Budapest Screening néven megpróbált egy kisebb, kizárólag a külföldi közönségnek szánt mustrát megszervezni a hagyományos februári időpontra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik