Élet-Stílus

Elértéktelenedett a Fradi, McCabe-et átverték

Semmit sem ér a Ferencváros mostani játékosállománya; a brit tulajdonosnak, Kevin McCabe-nek pedig hamis képet festettek a klub valódi állapotáról és kilátásairól - nyilatkozta Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgóliga (MLL) korábbi ügyvezetője péntek reggel.

A sportvállalkozó a Digi Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott a Ferencváros labdarúgócsapatáról. Úgy fogalmazott, a „komoly futballegyesületeknél jelentős tartalék az eladható játékosállomány, ez az FTC esetében silány és piaci értéke a nulla körül jár.”

Muszbek Mihály ehhez hozzátette, bár Kevin McCabe magát rutinos üzletembernek tartja, mégis kellő piacismeret nélkül vásárolta meg a zöld-fehér klubot, segítői pedig túlértékelték az Üllői úti ingatlant és a beépítési lehetőségeket, ráadásul „elhitették” a brit vállalkozóval, hogy olcsón bekerülhet a Bajnokok Ligájában, amelynek lebonyolítási rendszerét – a kis országokat támogatandó – az európai szövetség (UEFA) átalakította.

„A Chelsea esetében Roman Abramovics a nevét és arcát adja a vállalkozáshoz és családtagként szurkol a meccseken, a Fradi esetében egy arctalan tulajdonos próbálja irányítani az eseményeket” – fogalmazott a korábbi ligaigazgató a Digi Sport műsorában.

Muszbek szerint radikálisan csökken a nézőszám az Üllői úton, az ötezres átlag is nehezen tartható, így a jegybevétel is csekély és az alapköltségek is alig-alig térülnek meg. Megjegyezte: a korábbi szerződés miatt a Fradi kereskedelmi jogai a Fotexnél maradtak, ezért aztán a kapcsolódó termékértékesítésre sem lehet építeni a klubnál.

„A helyzetet tetézi, hogy MCabe semmit nem értett meg a klub hagyományaiból és a körülötte létező érzelmi töltetről, arról, hogy kinek kellene bejárnia a klubházba és kiknek nem volna szabad” – nyilatkozta Muszbek, aki szerint a Fradi ma kevesebbet ér, mint két és fél éve, amikor a másodosztályban szerepelt, s ha most bárki ad hétmilliárd forintot a rendezetlen állapotú egyesületért, akkor két év múlva ismét vevőt kell majd keresni.

Kevin McCabe távozna az Üllői útról: a brit üzletember november elején jelentette be, hogy részben vagy egészben értékesítené a Ferencváros Labdarúgó Zrt. részvényeit, s azóta egy orosz üzleti újságban, valamint a tekintélyes brit pénzügyi lapban, a Financial Times-ban is meghirdette a klubot, négymillió euróban megjelölve annak forgalmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik