Élet-Stílus

A Loki utolsó lehetősége a pontszerzésre

A Loki öt vereséggel a háta mögött az olasz Sampdoriát fogadja az utolsó Európa Liga-csoportmérkőzésén.

A Loki és a Sampdoria számára sem bír téttel a budapesti találkozó, merthogy korábban eldőlt, hogy a csoportból a PSV Eindhoven és a Meteliszt Harkiv folytathatja tavasszal az EL-ben – az olasz és a magyar együttes pedig hoppon marad – azaz búcsúzik.

Persze cseppet sem mindegy, hogy a búcsú milyen lesz. Különösen annak tudatában, hogy a magyar bajnok eddigi valamennyi meccsét elveszítette, és nyilván nem akarja ugyanúgy pont nélkül zárni a második számú európai kupasorozat csoportkörét, ahogy tette azt tavaly a BL-ben, s a lehangoló 2-13-as gólkülönbségen sem ártana javítani.

A Loki utolsó fellépése: Metaliszt-Debrecen 2-1

Nem beszélve arról, hogy a jó eredményért pénzt ad az európai szövetség (UEFA): a győzelemmel 140 ezer, a döntetlennel 70 ezer euróval gazdagodhatna a hajdúsági klub.

A Loki szerdán 18 játékossal vette az irányt Budapest felé (a Puskás Ferenc Stadion számít hazai pályának az EL-ben), a már régebb óta maródi Kulcsár Tamás és Farkas Balázs mellett a kisebb sérüléssel bajlódó Rezes László és Szilágyi Péter sem kelt útra.

A cél a pontszerzés

„A legutóbbi fordulóban, az ukrán Metaliszt Harkiv pályáján is kevésen múlt, hogy megszerezzük első pontunkat, így egyértelmű, hogy szoros meccsen, jó teljesítmény nyújtva szeretnénk zárni az idei nemzetközi kupaszereplésünket, a cél pedig a pontszerzés” – fogalmazott Herczeg András, a Debrecen szakmai igazgatója.

A Sampdoria játékosai közül – tekintettel a hétvégi Genoa elleni városi rangadóra, és arra, hogy az olasz csapat sem juthat tovább – több „nagy név” is otthon maradt, helyettük a jobbára a második csapatban szereplő fiatalok kaphatnak lehetőséget Budapesten – s a magyar válogatott Koman Vladimir is pályára léphet honfitársai ellen.

A Loki és a Sampdoria genovai mérkőzése

A legnagyobb hiányzó a két csapat genovai meccsét büntetőből eldöntő Giampaolo Pazzini; rajta kívül a szintén meghatározó embernek számító Stefano Lucchinitól, Angelo Palombótól, valamint Guido Marilungótól, Reto Zieglertől sem kell tartania a debreceni híveknek, mint ahogy az elsőszámú kapus, Gianluca Curci is pihenőt kapott csütörtökre.

Remélhetőleg a szurkolók annak ellenére sem „pihennek”, maradnak otthon, hogy tétje nem lesz a mérkőzésnek. A jeggyel rendelkező szurkolókat ingyenes buszos utazással igyekszik elcsalogatni Budapestre a Debrecen vezetősége. Ám akik eme nemes ajánlat ellenére otthon maradnak, azoknak azt tudjuk tanácsolni, kapcsoljanak a Story TV-re, ugyanis 20:15-től itt látható élőben a Loki – egy ideig – utolsó európai kupameccse.

Európa Liga, I csoport:
Debreceni VSC-Samporia (olasz), 21:05 – Story TV
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, v.: Szuhina (orosz)

A csoport állása:
1. PSV Eindhoven 13 – továbbjutott
2. Metaliszt Harkiv 10 – továbbjutott
3. Sampdoria 5
4. Debrecen 0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik