Élet-Stílus

Az Inter döntős a klubvilágbajnokságon

A BL-győztes Inter a papírformának megfelelően bejutott az Abu-Dzabiban zajló klubvilágbajnokság döntőjébe.

A BL-címvédő Inter a szerdai elődöntőben Dejan Sztankovics, Javier Zanetti és Diego Milito góljaival győzte le az ázsiai bajnok dél-koreai Szongnam Ilhva Csonma csapatát.

Az olasz gárda már a 3. percben megszerezte a vezetést: Sztankovics betört a tizenhatosra, majd higgadtan a bal alsó sarokba gurított. Szűk félóra elteltével a védő Zanetti megduplázta az Inter előnyét, miután összejátszott Militóval, aki sarokkal passzolta vissza a labdát a honfitársa elé, aki aztán a jobb alsó sarokba helyezett.

A Bayern München elleni BL-döntőt eldöntő argentin csatár nem elégedett meg az amúgy zseniális gólpasszal, a végén maga is betalált: Samuel Eto’o lövése nyomán a labda kipattant Szongnam kapusáról, amelyet néhány méterről továbbított a hálóba.

Gólösszefoglaló

Az előző szezonban triplázó milánóiak a papírformának megfelelően továbbjutottak, mégis elmarad az Inter-Inter döntő, miután kedden a Libertadores-kupa-győztes brazil Internacional – nagy meglepetésre – 2-0-ra kikapott a kongói Mazembétől. Így a klub-vb-k történetében először nem európai és dél-amerikai együttes vívja a döntőt.

Klubvilágbajnokság, Abu-Dzabi, elődöntő:
Inter (olasz)-Szongnam Ilhva Csonma (dél-koreai) 3-0 (2-0)
Gól: Sztankovics (3.), J. Zanetti (32.), Milito (73.)

Az 5. helyért:
Pachuca (mexikói) – al-Vahda (arab emírségekbeli) 2-2, 11-esekkel: 4-2
Gól: Cvitanich (82., 89.), ill. Matar (44.), al-Hammadi (77.)
Kiállítva: Hamdan (72., al-Vahda)

A további program
A 3. helyért:
Internacional -Szongnam Ilhva Csonma, szombat, 15:00

Döntő:
Mazembe-Internazionale, szombat, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik