Élet-Stílus

Villeneuve: Schumacher visszatérése nem volt hiba

Jacques Villeneuve mindenről elmondta véleményét. Michael Schumacher visszatérése sem maradhatott ki. Schumacher visszatérését nem helyes hibaként értékelni, vallja a német versenyző egykori ellenfele.

A hétszeres világbajnok sokáig szenvedett a Mercedesszel Nico Rosberg mellett, de Villeneuve szerint végül előnybe került.
“A szezon közepéig nem találta korábbi formáját, de a végén jobb volt a teljesítménye, mint csapattársáé.”

Az 1997-es világbajnok szerint a rajongók túlságosan szép emlékekkel rendelkeznek Schumacherről, ezért vártak tőle lényegesen többet.
“A Ferrarinál mindegyik csapattársánál jobb volt egy-két tizedmásodperccel, néha többel is. Mindenki azt gondolta, hogy Rosbergtől egy másodperccel gyorsabb lesz, de ilyen különbséget még a múltban sem tudott fölmutatni.”

Villeneuve, aki maga is vissza akart térni a Forma-1-be, elismerte, hogy ez hatalmas kihívás.
“Nehéz.” – mondta. “Én csak hat hónapot hagytam ki, de fizikálisan nagyon megterhelő volt. Az utolsó tized visszaszerzése nagyon kemény munka.”

Azzal is egyetért, hogy Schumacher 2010-es eredményét nagyban befolyásolta autója.
“Nagyon nehéz megoldást találni arra, ha nem megfelelő az autó. Év végére azonban sokat javult.”

A CNN egy interjúban megkérdezte Schumachert, hogy miért tette kockára jó hírnevét egy sikertelen visszatéréssel:
“Élvezem. Úgy gondolom, jogom van azt csinálni, amit szeretek. Hogy kockáztattam valamit? Úgy érzem, hogy jól döntöttem, sok pozitív visszajelzést és támogatást kapok a rajongóimtól.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik