Élet-Stílus

Vadóczék a Mestallából csórtak pontot

A Vadócz Krisztiánnal felálló Osasuna fordulatos találkozó után egy ponttal távozott a valenciai Mestallából. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta az összecsapást. Videó.

A találkozó a hazai gárdát 1977 és 79 között irányító, nemrég elhunyt Marcel Domingo tiszteletére egyperces csenddel kezdődött – majd a középkezdés után a hazaiak nekiestek a vendégeknek. Mata már a második percben veszélyeztetett, két perccel később pedig Soldado tesztelte az Osasuna kapusát.

Ricardo a 24. percben tehetetlennek bizonyult: Mata balról tört be a tizenhatosra, ahol Soldado érkezett a legjobb ütemben. A hazai támadások egymást érték, Aduriz kimaradt ziccere után Soldado adta volna vissza a kölcsönt Matának, a szélsőt lerántották, ám Stankevicius lecsapott a labdára – gól lett tizenegyes helyett.

A félidő hajrájában Juanfran hozta vissza a pamplonai reményeket, mindössze két perc erejéig: a 42. percben ugyanis Adurizt egyedül hagyták, s a támadó szögletet követően a hálóba fejelt. A Valencia „majdnem győztesként” vonulhatott pihenőre, ehhez képest szűk egyórányi játék után megfeleződött előnye. A csereként beálló Aranda tört kapura, Cesar rosszul mozdult ki kapujából, s Miguel Flano jókor volt jó helyen.

Valencia-Osasuna – összefoglaló:


Az Osasuna átvette a játék irányítását – a 64. percben Monreal közel járt az egyenlítéshez – ám a hazaiak ellentámadásai is veszélyesnek bizonyultak (Soldado hagyott ki nagy helyzetet). A hajrá viszont a vendégeké volt. Lekics fejese után a kapufa még megmentette a hazaiakat, viszont Aranda a 86. percben betalált egy kavarodás után.

Az Osasuna megpróbálta kicsikarni mindhárom pontot – ez nem sikerült, de így is értékes döntetlennel távozott a Mestallából.


Primera División, 15. forduló:

Valencia-Osasuna 3-3 (3-1)
Mestalla, 40 ezer néző. Vezette: Fernández
Gól: Soldado (24.), Stankevicius (31.), Aduriz (42.), illetve Juanfran (39.), Miguel Flano (59.), Aranda (86.)
Valencia: César – Miguel, Stankevicius, Ricardo Costa, Jordi Alba – Joaquín (Pablo, 67.), Maduro, Banega (Dealbert, 81.), Mata – Soldado, Aduriz (Isco, 67.).
Osasuna: Ricardo – Nelson, Miguel Flaño, Sergio, Monreal – Juanfran, Vadócz, Nekouman (Aranda, 46.), Masoud – Soriano (Lolo, 77.) – Pandiani (Leka, 77.).

Az élcsoport:
1. Barcelona 40 (46-8), 2. Real Madrid 38 (38-12), 3. Villarreal 30 (27-13), 4. Espanyol 28 (17-17), 5. Valencia 25 (22-18), 6. Atlético 23 (24-19),…15. Osasuna 16 (15-20)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik