Élet-Stílus

Összeállt a teniszszövetség elnökének új csapata

admin
admin

2010. 12. 14. 13:27

Összeállt Nagy Tünde elnök csapata a Magyar Tenisz Szövetségben (MTSZ), amely január 29-én tartja tisztújító közgyűlését.

Az MTSZ keddi tájékoztatása szerint Pákay Péter mellett Ablonczy Balázs, az SAP ügyvezető igazgatója lenne a másik alelnök, de helyet kapnának a grémiumban korábbi teniszezők, Temesvári Andrea, Krocskó József, Köves Gábor és Sávolt Attila is.

A szakmai stáb mellett gazdasági szakemberek is segítenék az elnök munkáját Radó Péter, Sütő András, Kerekes Péter és Nagy László személyében. A névsor Fábián Balázzsal és Cser-Palkovics Andrással válik teljessé.

“A sportot szerető és azt aktívan űző emberként, továbbá a Pécs Városi Tenisz Club elnökeként megtisztelőnek találtam a felkérést egy olyan elnökségbe, mely támogatja a sportban jelenleg is folyó megújulást” – mondta Fábián Balázs, az OTP Bank Nyrt. Dél-Dunántúli régiójának ügyvezető igazgatója.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő – amint arra az MTSZ tájékoztatása kitér – több mint tíz évig aktívan teniszezett.
“A tenisz az egész világon társadalmi esemény, és Magyarország nem maradhat ki a tenisz körforgásából. Egy top tízes játékos megfizethetetlen országmarketing. Ennek eléréséhez azonban sok munkára, a tenisz hazai tömegesítésére, hatékonyabb utánpótlásképzésre, a veszekedés helyett összefogásra, a káosz helyett tervszerű munkára van szükség. Egy ilyen szellemű és célokat maga elé kitűző elnökség munkájában szívesen vennék részt.”

A jelenlegi elnökség 2010. december 31-ével mondott le Pázmándi József és Csallóközi Zoltán kivételével. Nyírő László elnökségi tag szóban megígérte lemondását, de nem küldte meg azt a szövetség részére. Nagy Tünde november elején kezdeményezte a tisztújítást azzal az indokkal, hogy az elmúlt hat hónapban az elnökség érdemi munkát nem végzett, ellenben sok időt pazarolt parttalan viták lefolytatására.

Az ügy előzménye, hogy a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen, mivel az egyesület szerint szabálytalan volt a március 27-i elnökválasztás. Nagy Tünde 78-64-re nyerte az akkori szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben.

A civilben a Turizmus Kft-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok a meghatározó olimpiai sportágakban az első női elnök lett Magyarországon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.