Élet-Stílus

Jönnek a mínuszok

Keddtől már napközben is országszerte fagypont alatt marad a hőmérséklet, továbbra is viharos széllökésekkel, valamint hózáporokkal, havazással kell számolni.

Kedd estig gyakran lesz erősen felhős az ég felettünk, napsütésre alig számíthatunk. Elsősorban keleten valószínű hózápor, kisebb, de tartós havazás is elsősorban itt várható. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon sokfelé erős, időnként viharos lesz, de éjszakára átmenetileg mérséklődik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között valószínű, a tartósan derült, szélvédett területeken lehet ennél hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden jellemzően -2, -3 fok körül alakul.
Szerdától szombatig ugyancsak sok felhőre és kevés napsütésre számíthatunk, eleinte szórványosan, majd több helyen kialakulhat havazás, hózápor. Hétvégére viszont erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható havazás.

(forrás: fn.hu)

(forrás: fn.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben -4, -9, majd -7, -12 fok között alakul, sőt egyes havas, kevésbé felhős tájakon ennél is hidegebb lesz. Szerdán még 0 és -5 Celsius-fok között várható a legmagasabb hőmérséklet, majd -2, -7 fokra hűl a levegő.

Kedden leginkább a Dunántúlon, annak is az északi és középső részén lehetnek viharos, 60 km/h körüli széllökések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik