Élet-Stílus

Tovább robog a Dortmund

Továbbra is ellenállhatatlan a Bundesligát magabiztosan vezető Dortmund: a sárga-feketék újabb áldozata a Bremen volt. A Hajnalt végig a kispadon jegelő listavezető zsinórban hetedik győzelmét aratta, előnye kilenc pont a második Leverkusennel szemben.

A Signal-Iduna-Parkba kilátogató, több mint 80.000 néző legnagyobb megelégedésére korán vezetést szerzett a hazai csapat: alig 9. perc elteltével Sahin tekert egy szabadrúgást mértani pontossággal Wiese kapujának bal felső sarkába. A folytatásban nyílt sisakos küzdelmet láthatott a szép számú publikum, a Werder egyáltalán nem adta fel, mi több, Pizarro révén majdnem sikerült is egyenlítenie.

A hajrá felé közeledve aztán eldőlt a három pont sorsa: Blaszczykowski jobb oldali lövését Wiese csak beleérni tudott – a labda érintette a lesgyanús pozícióban helyezkedő Lewandowski fejét is -, a hosszún érkező Kagawa pedig a hálóba lőtte azt.

A Dortmund szenzációs mérleggel vezeti a tabellát: a nyitófordulóban elszenvedett veresége óta nem talált legyőzőre, 14 győzelem mellett mindössze egyszer vesztett pontot – a kilencedik játéknapon, a Hoffenheim ellen.

Bundesliga, 17. forduló:

Dortmund-Bremen 2-0 (1-0)
Signal-Iduna-Park, 80.720 néző. Vezette: Meyer
Gól: Sahin (9.), Kagawa (70.)
Dortrmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, S. Bender, Sahin (da Silva 67.), Blaszczykowski, Kagawa, M. Götze (Grosskreutz 79.), Barrios (Lewandowski 60.)
Bremen: Wiese, D. Schmidt, Mertesacker, Prödl, Pasanen, Fritz (D. Jensen, 79.), Frings, Bargfrede (Thy, 70.), Hunt, Marin, Pizarro (Wagner, 66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik