Élet-Stílus

Futball-vb januárban?

Egyre több futballvezető teszi le voksát a mellett, hogy a 2022-es, katari világbajnokságot télen rendezzék.

Nemrégiben a német futballcsászár, Franz Beckenbauer beszélt arról, hogy a játékosok védelme érdekében januárban kellene majd megrendezni a katari tornát, most pedig az európai futball vezetője nyilatkozott hasonlóan. „Való igaz, tárgyalunk arról, hogy az öbölbeli világbajnokságot januárban rendezzék a szokásos, júniusi időpont helyett, mikor ott a hőmérséklet megviseli a szervezetet. Ebben szívesen megállapodnék, és mért is ne sikerülne?” – nyilatkozta Platini.

„Természetesen egy sor járulékos kérdés merül fel a januári rendezéssel kapcsolatban: ha így döntünk majd, hozzá kell igazítanunk az őszi műsornaptárt, februárban pedig pihenőidőt kell biztosítanunk a futballistáknak. Mindent alaposan megvitatunk majd a következő időben” – tette hozzá a francia futballvezető.

Ha mégsem sikerülne tető alá hozni a januári rendezést, Platini szerint júniusban is le lehetne bonyolítani a tornát. „Ha jól emlékszem, Dallasban 1994-ben 45 fok volt, mégsem kritizálta senki az amerikai rendezést” – fejezte be mondandóját az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke.

Futball-vb januárban? 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik