Élet-Stílus

Divatos negyvenesek. Az idei nyár az övék volt

Az idei nyáron a negyvenes nők inspirálták a divatszakmát.

Az idei nyár a negyvenes sztárok évszaka volt. Olyan neves magazinok címlapján, mint az Elle, a Marie Claire és a Harper’s Bazaar szerepeltek teljes ragyogásukban. Jennifer Aniston, Julia Roberts vagy Halle Berry már beléptek a negyvenesek klubjába és kisugárzásukat nézve elmondhatjuk: a negyvenesek az új harmincasok. Még a Facebook közösségi oldalán is van klubjuk. A Marie Claire egykori főszerkesztőjének véleménye szerint nincs semmi meglepő a címlapválasztásokon:
A negyven éves nőknek eredeti stílusa van, már bizonyították életrevalóságukat és szépségük sosem volt ragyogóbb vagy valódibb. Amerika öregedő társadalma számára igazi inspirációt nyújthatnak. Egy kis „elhasználódás” sosem árt, az ember valóságosabb lesz tőle. Mégis ki lehetne a fiatal generáció példaképe? Britney Spears vagy Lindsay Lohan? Hogy ők lennének a stílus királynői? Térjünk vissza erre néhány év múlva” – nyilatkozta.

A divatszakmán kívül természetesen a filmeseket is ők inspirálják a leginkább. A „nagy újrakezdés, mert soha nem késő” témakörben a leghitelesebbek és legszebbek a negyedik X-et taposó színésznők. Az Alice már nem lakik itt és a Shirley Valentine is újrakezdésről szól, s a megfelelő szereposztás tette emberivé és szerethetővé a történeteket. De akár említhetném Julia Roberts-el az Ízek, Imák, Szerelmek c. filmet is. Egy egészséges és sikeres, harmincas éveiben járó nő nyafog, és önmagát keresi egy éven át, anélkül, hogy ráébredne valószínűleg soha nem volt neki annyira rossz. Bár Julia egy bő tízessel több, mint a filmben alakított karaktere. Mégis ki másnak hinnénk el, hogy harminc évesen még előttünk az élet és bátran kinyílhatunk a csodákra?
A divatipar igazi nagy modelljei, mint például Cindy Crawford, Linda Evangelista, Helena Christensen még tudták viselni a divatot. A mai kifutómodellek már nem dívák, s nem a női ikonok megtestesítői. Képzeljük lelki szemeink elé George Michael ’Freedom’ című videoklipjét és tegyük szívünkre a kezünket. Az említett modellek nélkül nem lett volna akkora durranás a klip, és nem vált volna a divat himnuszává sem. Ahogy Linda Evangelista hófehér hógolyólányként beriszálta magát a színpadra a dal ritmusára, az maga volt a megtestesült stílus és extravagancia. Ezek a hölgyek ma már mind negyvenes éveiket tapossák tűsarkúikban, és a mi napig a legnagyobb divatházak foglalkoztatják őket. Ezek a színésznők, modellek stílusteremtők és az örökké tartó nőiesség szimbólumai lettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik