Élet-Stílus

Átrobogtak rajtunk a norvégok az Eb-n

A magyar női kézilabda-válogatott történelmi különbségű vereséget szenvedett a társrendező norvégoktól az Európa-bajnokság lillehammeri csoportjának záró mérkőzésén.

A 34-13-as vereség nem csak fájó, hanem történelmi is… Az eddigi negatív rekord a tavalyi Világkupán ugyancsak a norvégokkal szembeni 33-13-as kudarc volt. A 2004-es magyarországi Eb elődöntőjében 44-29-re verték a magyarokat a norvégok, vagyis a három legsúlyosabb vereséget éppen tőlük szenvedte el a magyar női válogatott.

A továbbjutást már korábban kiharcoló csapatok péntek esti összecsapása már negyedóra után eldőlt, ekkorra 2-2-ről 10-2-re ellépett a házigazda, az elmúlt három kontinenstornán aranyérmes skandináv alakulat, amely a folytatásban is erőtől duzzadó és rendkívül hatékony kézilabdázást mutatott be – szinte gálázott.
Átrobogtak rajtunk a norvégok az Eb-n 1

Riegelhuth és Löke szórta a gólokat, Pálinger győri klubtársa, Haraldsen Lunde brillírozott a kapuban, ennek következtében a szünetig két számjegyűre nőtt a különbség. A magyar válogatottnak csak felvillanásai akadtak – egy-két szép találat és bravúros Pálinger-védés -, de ez nagyon-nagyon kevés volt. A magyarok egy félidő alatt annyi gólt kaptak, mint korábban a szlovénoktól egy egész meccsen, a franciák pedig csak 18-szor voltak eredményesek a magyar hölgykoszorú ellen hatvan perc alatt…

A „szétlőtt” Pálinger helyett Herr állt a kapu elé, aztán a kapitány már mindenkinek lehetőséget adott. A második félidőben folytatódott az egyenlőtlen küzdelem, a gyenge támadások után a norvégok rendre labdát szereztek, gyorsan indultak, és általában góllal fejezték be akcióikat. Az is előfordult, hogy még kiállítást is kaptak a magyar lányok.
Átrobogtak rajtunk a norvégok az Eb-n 1

Az elődöntőbe jutásra a vereséggel együtt még mindig van esély: az ukrán, a holland és a svéd együttes is legyőzhető a középdöntőben. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese már korábban kikarcolta a középdöntőbe jutást, ahová a maximális négyből – a franciák elleni sikerrel – két pontot visz magával. A következő szakaszban sorrendben a németeket bravúrral kiejtő ukrán, majd a holland és a svéd válogatottal találkozik.

Nyilatkozat

Mátéfi Eszter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
„Gratulálok a norvégoknak, ezen a napon nem volt azonos szinten a két csapat. Öngyilkos taktikát folytattunk, egy-két passz után ellövöldöztük a labdát, a norvégok ezekből indultak és könnyű gólokat szereztek. Figyelnem kellett arra is, hogy néhány kulcsjátékost pihentessek a középdöntőre, mert ott is fontos meccsek várnak ránk”.


Női Eb, 3. forduló, D csoport (Lillehammer):
Norvégia-Magyarország 34-13 (19-7)
Gól: Löke 7, Mörk 6/2, Alstad 4/1, Riegelhuth 4/1, Frafjord 4, Herrem 3, Nöstvold 2/1, Hammerseng 2, Larsen 2, illetve Szucsánszki 6/2, Bulath 2, Bódi 2, Vincze 1, Szabó 1, Sopronyi 1

Franciaország-Szlovénia 29-19

A végeredmény:
1. Norvégia 6 pont
2. Magyarország 4
3. Franciaország 2
4. Szlovénia 0

C csoport:
Svédország-Hollandia 25-18
Ukrajna-Németország 33-23

A végeredmény:
1. Svédország 6 pont
2. Hollandia 2
3. Ukrajna 2
4. Németország 2

—-A középdöntő menetrenje—-

II. csoport
December 12., vasárnap:
Magyarország-Ukrajna, 16:00
Hollandia-Franciaország
Norvégia-Svédország

December 14., kedd:
Svédország-Franciaország
Magyarország-Hollandia
Norvégia-Ukrajna

December 15., szerda:
Magyarország-Svédország
Ukrajna-Franciaország
Norvégia-Hollandia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik