Élet-Stílus

Az Independiente nyerte a Copa Sudamericanát

A „kupák királyaként” is ismert Indepediente nyerte meg a Copa Sudamericanát, a második számú dél-amerikai labdarúgó klubsorozatot.

Az argentin csapat a múlt héten 2-0-ra kikapott a brazil Goiás vendégeként, a szerdai, Buenos Aires-i visszavágón viszont 3-1-re győzött.

A kiírás értelmében így hosszabbításra került sor, amelyben nem esett gól, végül a büntetőpárbaj döntött, amelyben az Independiente 5-3-ra bizonyult jobbnak a Goiásnál. A mindent eldöntő tizenegyest Eduardo Tuzzio értékesítette azok után, hogy a brazilok harmadik ítéletvégrehajtója, Felipe a kapufára lőtt.

A találkozó érdemi részére már a hazaiak által dominált első félidőben sor került: a vezetést az egy kipattanóra érkező Julian Velazquez szerezte meg a 19. percben, majd Rafael Moura fejessel egyenlített három perccel később. Ezt követően Facundo Parra kétszer – a 28. és a 34. percben – volt eredményes. Az elsőnél „lábon lőtték”, s a gellert kapó labda megtréfálta Harleit, míg a másodiknál a támadó egy fejes közben földre huppant, viszont estében a hálóba kotorta a labdát.

A hosszabbításban a brazilok játszottak jobban, ám a féltucatnyi helyzetet elpuskázó Moura miatt nem sikerült a szépítés. A 110. percben ugyan az Independiente kapujába került a labda, a játékvezető azonban les miatt (jogosan) érvénytelenítette a vendégek találatát.

Tuzzio öröme: az Independiente nyerte a büntetőpárbajt (MTI/EPA)

Tuzzio öröme: az Independiente nyerte a büntetőpárbajt (MTI/EPA)

„Azt hiszem, maximálisan megérdemeltük ezt a diadalt” – áradozott a kapus Hilario Navaro. „Elég mélyről kecmeregtünk ismét vissza, harcoltunk, és egy remek riválist győztünk le.”

A két csapat fináléba kerülése nagy meglepetés volt, mivel mindegyik nagyon gyengén szerepel(t) a saját bajnokságában. Az Argentínában hét Libertadores-elsősége miatt “Rey de Copas” ként (kupák királya) elkönyvelt Independiente jelenleg 17. a húszcsapatos argentin pontvadászatban, a Goiás pedig kiesett az élvonalból.

A kupagyőzelem egyben azt is jelenti, hogy az Independiente indulhat a januárban rajtoló Libertadores-kupában.

Copa Sudamericana, döntő:
Independiente (argentin)-Goias (brazil) 3-1
(3-1, 3-1, 3-1), 11-esekkel 5-3
Gól: Velazquez (19.), Parra (28., 34), illetve Moura (22.)
Az első mérkőzésen: Goias-Independiente 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik