Élet-Stílus

Új autómárka jöhet: a Genesis

Genesis néven új márkát vezethet be a Hyundai Motor Co., a feltörekvő dél-koreai autógyártó a japán versenytársak példáját követve a prémium kategóriába készül az új modellsorozattal - írta szerdán a The Wall Street Journal (WSJ).

A New York-i gazdasági lap szerint az amerikai piacra a hetekben bevezetett Hyundai Genesis kupé és a hamarosan következő szuperdárga, 58 ezer dolláros áron induló Equus modell után további luxusautókkal jöhet elő a Hyundai, amely eddig viszonylag olcsó kocsikat gyártott.

Az új modellek várhatóan új márkanévvel jelennek meg. A társaság több forgatókönyvet dolgozott ki, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a prémium kategóriás kocsik nem Hyundai, hanem Genesis márkanéven futnak majd, az értékesítést viszont a Hyundai szalonok végzik.

A WSJ szerint a dél-koreai cég jelenleg nagyjából ott tart, ahol a Toyota 20 évvel korábban; megbízható, stílusos kocsikat kínál viszonylag alacsony áron. A Toyota aztán a Lexus márkával megcélozta a prémium kategóriát, ahová a Nissan is belépett az Infinitivel, a Honda pedig az Acurával, és mindhárman sikert értek el.

A Hyundai most a japán versenytársak nyomába szegődhet, és a luxusmárka révén tovább erősítheti a pozícióját az amerikai piacon, ahol az utóbbi két évben 50 százalékkal növelte részesedését, és a hatodik helyet foglalta el az értékesítés alapján összeállított listán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik