Élet-Stílus

BL: megizzadhat a Roma Kolozsváron

A BL csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában, a szerdai játéknap nem kecsegtet túl sok izgalommal, ugyanakkor néhány csapatnak az ilyenkor legnehezebb, kötelező utolsó lépést kell megtennie a továbbjutáshoz.

Az E csoportban a már biztos nyolcaddöntős Bayern München a Baselt fogadja, míg a Roma Kolozsvárra látogat. Az olaszoknak adott esetben még a vereség is továbbjutást érhet, ehhez a Baselnek pontot kell veszíteni Münchenben. A rómaiak csapatkapitánya, Francesco Totti ugyanakkor óvatos, figyelmeztette társait, hogy a CFR ellen nem számíthatnak sétagaloppra.

„Kemény meccs vár ránk Romániában, s oda kell figyelnünk, hisz a továbbjutásunk múlhat a sikeren” – fogalmazott a kapitány az Il Corriere dello Sportnak. „A továbbjutással elérhetnénk azt a célt, amelyet magunk elé tűztünk. Azt követően pedig a bajnokságra koncentrálhatnánk, hisz nem áll jól a szénánk.”

Főnöke, Claudio Ranieri is amondó, korai még az egyenes kiesési szakasszal foglalkozni, hisz csapata már kapott ki a kolozsváriaktól, ráadásul a római odavágón is csak kínkeservesen győzték le a kolozsváriakat.
„Csakis az előttünk álló feladatra koncentrálhatunk, a monacói sorsolás még nagyon messze van. A CFR jó kis csapat, amely képes megvillanni a Bajnokok Ligájában is. Jó eredményt kell elérnünk, minden áron.”

Ranieri már a kolozsvári stadionban gyakoroltatott (MTI/EPA)

Ranieri már a kolozsvári stadionban gyakoroltatott (MTI/EPA)

A F csoportban már az előző körben kialakult a végső sorrend, így az Olympique Marseille (2) és a Chelsea (1.), valamint a Zilina (4.) és a Szpartak Moszkva (3.) összecsapásának sincs tétje.

Hasonló a helyzet a G jelű négyesben, igaz, az Ajax még azért hajthat a Milan otthonában, hogy elérje a 3. helyet, s így az Európa Ligában folytathassa. Igaz, nagy valószínűséggel az edzőcserén áteső – a lemondását beadó martin Jolt segítője, a korábbi világklasszis Frank de Boer váltja – hollandoknak még a vereség is beleférhet, ugyanis a csoportelső Real Madrid fogadja a jelenleg negyedik Auxerre-t. Amennyiben a spanyol sztárcsapat szerez egy gólt, akkor az első olyan klub lesz a sorozat történetében, amely eléri a 300 találatot.

A H csoportban az ukrán Sahtar Donyeck vezet, és csak abban az esetben eshet ki, ha otthon legalább négy góllal kikap a Bragától, s közben az Arsenal legyőzi hazai pályán a Partizan Beogradot. Érdekesség, hogy ha a portugálok győznek Ukrajnában – de nem legalább négy góllal – akkor az első olyan csapat lesz a BL-történetében, amely a csoportkör után 12 ponttal búcsúzik.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:
E csoport:
Bayern (német)-Basel (svájci), 20:45
CFR Cluj (román)-Roma (olasz), 20:45
Az állás: 1. Bayern 12 pont (továbbjutott), 2. Roma 9, 3. Basel 6, 4. CFR 3

F csoport:
Marseille (francia)-Chelsea (angol), 20:45
MSK Zilina (szlovák)-Szpartak Moszkva (orosz), 20:45
Az állás: 1. Chelsea 15 (továbbjutott), 2. Marseille 9 (továbbjutott), 3. Szpartak 6, 4. Zilina 0

G csoport:
Milan (olasz)-Ajax (holland), 20:45
Real Madrid (spanyol)-Auxerre (francia), 20:45
Az állás: 1. Real Madrid 13 (továbbjutott), 2. Milan 8 (továbbjutott), 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3

H csoport:
Arsenal (angol)-Partizan (szerb), 20:45
Sahtar Donyeck (ukrán)-Braga (portugál), 20:45
Az állás: 1. Sahtar 12, 2. Arsenal 9 (15-6), 3. Braga 9 (5-9), 4. Partizan 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik