Élet-Stílus

Benítez ismét magyarázkodik – videó

Rafa Benítez, az Inter edzője azzal magyarázta a brémai leégést, hogy csapata számára nem volt fontos a kedd esti Bajnokok Ligája-mérkőzés.

„Ez egy olyan mérkőzés volt, ami már nem számított, hiszen korábban kiharcoltuk a továbbjutást. Mivel a számunkra fontos meccset, a Twente ellenit megnyertük, most lehetőséget adtam a fiataloknak, nem akartam újabb sérülést kockáztatni” – magyarázta Rafa Benítez, az Inter edzője, miután címvédő csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában csúnyán elhasalt, 3-0-ra kikapott a Werder Bremen otthonában.

A spanyol szakvezető ugyan a Twente két héttel ezelőtti legyőzésével kiharcolt továbbjutással elkerülte a kirúgását, nem nyugodhat meg. Amennyiben csapatával a klubvilágbajnokságon is leszerepel, alighanem új állás után nézhet. Ugyanakkor a nyáron a Liverpool kispadját az Interére cserélő spanyol tréner nem hisz abban, hogy a klubok világbajnokságán, Abu Dzabiban elért eredmények befolyással lennének a jövőjére.

Ha csak annyiból nem, hogy egy esetleges sikerrel elhallgattatná a mind hangosabb kritikusait, akik előszeretettel hangoztatják, hogy irányításával az Inter még csak nem is hasonlít arra a csapatra, amelyik José Mourinho vezetésével néhány hónappal ezelőtt minden címet besöpört, azaz Bajnokok Ligáját, olasz bajnokságot és kupát nyert.


Werder Bremen-Inter 3-0

A gyengélkedés okait firtató kérdésre ugyanakkor Benítez előszeretettel hozakodik elő azzal, hogy a keretben sok a sérült, alapemberek dőltek ki. Ami egyébként igaz is.

„A klubvilágbajnokság más lesz, mint amilyen a tét nélküli brémai meccs volt, következésképpen más lesz a hozzáállásunk és a játékunk is” – ígéri Benítez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik