Élet-Stílus

Kibabrált volt edzőjével a Liverpool

A Liverpool Gerrard, Carragher és Fernando Torres nélkül is simán legyőzte az Aston Villát a Premier League hétfő esti mérkőzésén.

Gerard Houllier az Aston Villa edzőjeként, vereséggel tért vissza hétfő este az Anfiel Roadra, ahol a Liverpool szakvezetőjeként hat évet húzott le – 1998 és 2004 között egyebek mellett UEFA-kupa-, Európai Szuperkupa- és FA-kupa-győzelem részese volt.

A 63 esztendős francia szakvezető kényelmetlenül érezhette magát egykori sikerei színhelyén, hiszen a házigazda simán nyert, bő negyedóra elteltével a Liverpool már 2-0-ra vezetett: előbb David Ngog fejjel, majd Ryan Babel lábbal talált a vendégek kapujába, utóbbi 10 méterről lőtt hosszú sarokba Lucas mesteri indítását követően.

Ngog a szünet után egy gólpasszt is kiosztott, egy kontratámadás végén „rajzolta” a labdát Maxi Rodriguez lábára, az argentin pedig a bal felső sarokba lőtt.

Az Aston Villa a legutóbbi 12 mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, a Liverpool annak ellenére fektette könnyedén két vállra, hogy Steven Gerrardra, Jamie Carragherre és Fernando Torresre sem számíthatott – előbbi kettő sérülés miatt maradt távol a pályától, utóbbi pedig szülés előtt álló felesége mellet maradt. A gyengén kezdő ‘Pool hétfői győzelemével a nyolcadik helyre lépett előre, az Aston Villa viszont csak a 16.

Premier League, 16. forduló:
Liverpool-Aston Villa 3-0 (2-0)
Gól: Ngog (14.), Babel (16.), Maxi Rodriguez (55.)

Korábbi eredmények:
Arsenal-Fulham 2-1
Sunderland-West Ham United 1-0
West Bromwich Albion-Newcastle 3-1
Manchester City-Bolton 1-0
Wigan Athletic-Stoke City 2-2
Birmingham City-Tottenham 1-1
Blackburn-Wolverhampton 3-0
Chelsea-Everton 1-1

Blackpool-Manchester United – elhalasztották

Ajánlott videó

Olvasói sztorik