Élet-Stílus

Kopaszra nyírással ünnepeltek a szerbek

A sajtó dicshimnuszokat zeng, a csapat pedig hajnalig mulatott, miután a szerb teniszválogatott vasárnap története során először elhódította Davis-kupát.

A franciák elleni finálé zárónapján 1-2-ről 3-2-re fordító hazai együttes a diadalt követően a Hadsereg házában részt vett a szövetség hivatalos vacsoráján, amelyen a politikai és a művészelit is megjelent. Az utcákon éjszaka ezrek ünnepelték a hősöket, akik ígéretükhöz híven még a Beogradska Arena szőnyegén kopaszra nyírták egymást.

A sajtó dicshimnuszokat zeng. A Sport című napilap „A bolygó bajnokai történelmet írtak” címmel jelent meg, míg a Press úgy fogalmaz: „Ezek a mi hőseink, valóra vált egy álom”.

A Kurir „őrültek házának” nevezte az utcai kavalkádot, a Novosti szerint pedig a franciák elleni siker receptje a „mindenki egyért, egy mindenkiért” hozzáállás volt.

Az újság a mindkét egyesét megnyerő Novak Djokovicsot idézi: „briliáns, lenyűgöző, fantasztikus!”. A sorsdöntő meccsen győztes Viktor Troicki a Blicnek megerősítette: „olyanok vagyunk egymásnak, mint a testvérek, ebből merítünk erőt”.

A hivatalos köszöntést hétfő este tartják Belgrádban, a fennállása történelmi első Davis-kupa-sikerét arató szerb válogatott tagjai a városháza erkélyéről üdvözli a szurkolókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik