Élet-Stílus

Megfújják az egyetemisták

Egész napos trombitaversenyt rendeznek hétfőn az ország zenei főiskoláin és a tudományegyetemek művészeti karain tanuló fiatal muzsikusok számára.

Az Országos Főiskolai-Egyetemi Trombitaversenynek a Magyar Állami Operaház budapesti, Jókai utcai próbatermébe ad helyet. Csaknem negyvenen egyetemista jelentkezett a megmérettetésre az ország legjobb zenei felsőfokú oktatási intézményeiből.

A versenyzők az elődöntőben Enescu Legenda című művét, majd a döntőben a legjobbak J.B. Neruda Esz-dúr trombitaversenyét szólaltatják meg.

A zsűri neves rézfúvós mesterekből áll, tagjai: Szűcs Zoltán trombitaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Kovács Zoltán trombitaművész, a Magyar Állami Operaház tagja, Bakó Levente, az Ewald Kvintett művészeti vezetője, Nagy Csaba trombitaművész, a Magyar Állami Operaház első trombitása és Tarkó Tamás Liszt-díjas trombitaművész, az Ewald Kvintett tagja.

A verseny két fordulós, délelőtt tartják az elődöntőt, délután pedig a döntőre kerül sor, amelyet nyomban követ az eredményhirdetés és díjátadás. A találkozó nyilvános, a zenebarátok szabadon meghallgathatják a fiatal muzsikusokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik