Élet-Stílus

Mourinho: kitüntetés az eltiltásom

Kitüntetésnek és nem büntetésnek értékeli Jose Mourinho, a Real Madrid edzője az európai szövetség (UEFA) által kiszabott kétmérkőzéses eltiltását.

„Nem fogok megváltozni. Emlékszem, mit mondott még gyermekkoromban nekem a rég elhunyt nagymamám: ha irigyek rád, akkor boldog leszel. És most ez történt velem” – mondta a portugál szakember, akit azért tiltottak el, és kapott 40 ezer eurós bírságot, mert az Ajax otthonában 4-0-ra megnyert BL-mérkőzésen a vád szerint rávette két játékosát, Xabi Alonsót és Sergio Ramost, hogy szándékosan állíttassák ki magukat.

Mourinho lépésében van logika, persze távol áll a sportszerűségtől. A kiprovokált második sárga lapot követő kiállítással ugyanis Alonsónak és Ramosnak csak a csoportzáró BL-meccset kell kihagynia, amely már nem dönt semmiről, viszont a kieséses szakaszra a letöltik eltiltásukat.

Mourinho büszke arra, hogy van egy külön szabály, ami csak rá vonatkozik: „Ez egy történelmi eltiltás számomra. Én nem hagyhatom el a technikai zónát, más edző igen. Én nem vehetem fel az ellenfél játékosa elől a labdát, más igen. Én nem beszélhetek a negyedik játékvezetővel, más igen” – tette hozzá a rendre hivalkodóan viselkedő tréner.

A portugál edző mellett amúgy még az „önkiállító” Alonso és Ramos, valamint az edzői utasítást nekik közvetítő kapusok, Iker Casillas és Jerzy Dudek is pénzbüntetést kapott. Előbbi kettő 20-20 ezer, míg az utóbbi kettő 10 és 5 ezer eurós bírságot fizethet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik