Élet-Stílus

A Hamburg megállította a Veszprémet

Az eddig hibátlan, biztosan nyolcaddöntős MKB Veszprém elszenvedte első vereségét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, egy góllal kapott ki Hamburgban.

Remek védekezéssel nyitott a két elitcsapat. Rossz hír volt a magyar bajnoknak, hogy csak a 7. percben talált be először, jó hír volt viszont, hogy addig csak egy gólt kapott. A10. percben amúgy még csak 2-2 volt az állás, vagyis a kapusok zseniálisan védtek.

A hamburgi védelem szilárdan állta a rohamokat, így idővel elmaradtak a vendéggólok, és a 18. percben 8-5-re ellépett a német alakulat. Időkérés után gyorsan egyenlített a Mocsai-csapat, ám a szünet előtt megint sorozatban három gólt lőtt a Hamburg.

A második játékrész elején néhány percet várni kellett, mert a pálya borítása felszakadt. A kényszerszünet után állva maradt a Veszprém, és pillanatok alatt 17-12-re megugrott a rivális. A 42. percben, amikor már 21-14-et mutatott az eredményjelző, Mocsai Lajos időt kért. Ettől beindultak a vendégek, sorra dobták a gólokat, és 24-21-re felzárkóztak.

A megzavaródott németek is kikérték idejüket, és közben megint jöttek a pályamunkások, hogy valamelyest rendbe tegyék a dimbes-dombos borítást.
Marko Vujin arcáról leolvasható: kikapott a Veszprém (MTI)

Marko Vujin arcáról leolvasható: kikapott a Veszprém (MTI)

A folytatásban tovább faragtak hátrányát az MKB, feljött 24-23-ra, majd a következő két gólt a hazaiak dobták emberelőnyben. Sulic is kiült, ám ezt a hátrányt kapott gól nélkül zárta a Veszprém. Jöhetett az utolsó két és fél perc 26-24-ről, amely során ide-oda estek a gólok, és ezzel elszenvedte első vereségét a magyar bajnokcsapat.

A Veszprém február 19-én fogadja a szlovák Tatran Presovot, majd 26-án Koldingban, március 6-án pedig Montpellier-ben lép fel. A csoportból az első négy jut a legjobb 16 közé, a magyar bajnoknak ez már a hátralévő három fordulótól függetlenül sikerült.

Férfi BL, 7. forduló, B csoport:
Hamburg (német)-MKB Veszprém 27-26 (13-11)

Az állás:
1. MKB Veszprém 12 pont/7 mérkőzés
2. Hamburg 9/7, 3. Montpellier 8/6 (194-162)
4. Kolding 8/7 (210-223)
5. Sävehof 2/6
Tatran Presov 1/7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik