Élet-Stílus

Fontos győzelmet aratott a Pick Szeged

A Pick Szeged a 17 gólos Frantisek Sulc vezetésével 37-34-re legyőzte a vendég Dinamo Minszket a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A két gárda első meccsén a fehéroroszok 33-29-re legyőzték a Pick Szegedet, amely talán akkor játszott a legrosszabbul a sorozatban. A visszavágás azért volt kötelező, mert máskülönben a továbbjutást jelentő harmadik hely is veszélybe került volna.

A meccs elején fej fej mellett haladt a két gárda, s amint megnyugodott a Szeged, esélyeshez méltóan ellépett (12-7). A Dinamo Minszk azonban nem adta magát, egyre keményebben játszott, és szívósan tartotta magát, és még emberhátrányban is betalált.

A bírók több kiállítást is kiosztottak, és ebből a rohanós szakaszból lényegesen jobban jöttek ki a vendégek: a szünet előtt egyenlítettek (18-18). Ám az utolsó percben a napon ellenállhatatlanul játszó Sulc kétszer villant. Ő 11-szer talált be az első félidőben.

A folytatásban Tatai állt a kapuba, és négy percig mindent fogott. Állandósult az 1-2 gólos különbség, és nőtt a feszültség is. Sok volt a kakaskodás, lökdösődés, a bíróknak keményen kellett közbeavatkozniuk, és nem tolerálták a vendégjátékosok durvaságait.

Emberelőnyben 28-25-re ellépett a Szeged, és időt kértek a fehéroroszok, de így is gyorsan 30-26 lett. Tombolt a közönség a hatékony játék láttán. Megint jött egy dupla emberelőny, és fokozatosan nőtt az előny. Aztán azonos létszámban feltámadt a Minszk, feljött 34-32-re, de lehetett volna szorosabb is, mert Tatai büntetőt fogott. A hajrában a kapus további ziccereket védett, és így nem volt esélye a pontszerzésre a riválisnak.

A Bajnokok Ligája jövőre folytatódik. A Szeged február 19-én Schaffhausenben lép pályára, 26-án fogadja a Valladolidot, végül március 6-án az Aalborg vendége lesz. A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe, erre most nagyon jók a Szeged esélyei.

Férfi BL, 7. forduló, C csoport:
Pick Szeged-Dinamo Minszk (fehérorosz) 37-34 (20-18)

Az állás:
1. Csehovszki Medvegyi 11 pont/7 mérkőzés
2. Valladolid 10/7
3. Pick Szeged 8/7
4. Aalborg 4/6
5. Schaffhausen 3/5
6. Minszk 2/6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik