Élet-Stílus

Elpuskázták a büntetőket Wolfsburgban

Szalai Ádám csapata egy büntetőből kapott gól miatt bukott el Frakfurtban, ugyanakkor a Wolfsburg és a Werder meccsén két tizenegyes is kimaradt. A Bayern München kikapott a Schalkétől.

Szalai Ádám szokás szerint kezdő volt a Mainzban, de sok örömben nem volt része: egyrészt az 57. percben lecserélték, másfelől a csapata 2-1-re kikapott Frankfurtban.

A hazaiak Russ 15 méteres kapáslövéssel kerültek lépéselőnybe, majd az első félidő végén Schürrle büntetőből egyenlített. Kezezés miatt a hajrában a Frankfurt is lőhetett tizenegyest, ezt Gekasz értékesítette, ezzel megszerezte 13. bajnoki gólját, amely három pontot ért övéinek. A Mainz veresége nyomán elléphet a listavezető Dortmund, amennyiben vasárnap nyer Nürnbergben, úgy 10 ponttal leszakíthatja legfőbb üldözőjét.

Ahogy Frankfurtban, Wolgsburgban is kétszer mutatott a bíró a tizenegyes pontra. Arról, hogy jogosan vagy sem, el lehetne vitatkozni, ugyanakkor a vendég Werder Bremen és a hazai csapat sem élt a lehetőséggel. Frings lövését Benaglio és a kapufa együttes erővel hárította, majd két perccel később átellenben a gólfelelős Dzeko még csak a kaput sem találta el, egyszerűen fölé lőtte a labdát. A Wolfsburg zsinórban negyedik döntetlenjén van túl, és nem mozdult el a 13. helyről, a brémaiak ugyanakkor feljöttek a 10. helyre.

A sereghajtó Mönchengladbach zsinórban harmadszor szenvedett vereséget – ezúttal a Hannovertől kapott ki -, és a Hamburg sincs éppen kirobbanó formában. A HSV-t legutóbbi négy bajnokiján háromszor páholták el, szombaton Freiburg vendégeként kapott ki. Az 1-0-ás végeredmény – Papiss Cissé jóvoltából – már a 3. percben kialakult.

Kikapott a Bayern

Az esti meccsen a Schalke 2-0-ra legyőzte a vendég Bayern Münchent, amely az első félidőben fölényben játszott, de Neuer „meccsben tartotta” a hazai csapatot. A Schalke az első Bundesliga-gólját szerző Jurado kapusfás lövésével szerezett vezetést (a találatban sérülés miatt később lecserélt Raúl is jelentős érdemeket szerzett), majd ezután fölénybe került, és Höwedes is betalált, a kapufáról kipattant labdát segítette a hálóba. Mostani győzelmével a Schalke négy pontra elkerült az osztályozós helytől, míg a Bayern a hetedik helyre esett vissza, és már 14 pont az éllovas Dortmunddal szembeni hátránya, és ez vasárnap, Nürnbergben tovább nőhet.


Bundesliga, 15. forduló:
VfB Stuttgart-1899 Hoffenheim 1-1 (1-1)
Gól: Harnik (34.), ill. Salihovic (10.)
Kiállítva: Vorsah (40., 1899 Hoffenheim)

VfL Wolfsburg-Werder Bremen 0-0

Eintracht Frankfurt-FSV Mainz 05 2-1 (1-1)
Gól: Russ (35.), Gekasz (84., 11-esből), illetve Schürrle (42., 11-esből)

Borussia Mönchengladbach-Hannover 96 1-2 (1-0)
Gól: De Camargo (17.), ill. Hanke (73.), Ya Konan (75.)
Kiállítva: Bobadilla (43., Mönchengladbach)

SC Freiburg-Hamburger SV 1-0 (1-0)
Gól: Cissé (3.)

Schalke 04-Bayern München 2-0 (0-0)
Gól: Jurado (58.), Höwedes (67.)

Pénteken játszották:
St. Pauli-1. FC Kaiserslautern 1-0

Vasárnap:
Bayer Leverkusen-1. FC Köln, 15:30
1. FC Nürnberg-Borussia Dortmund 17:30

Az élcsoport:
1. Borussia Dortmund 37 pont
2. FSV Mainz 05 30
3. Hannover 28
4. Bayer Leverkusen 26
5. SC Freiburg 24
6. 1899 Hoffenheim 23

Ajánlott videó

Olvasói sztorik