Élet-Stílus

A nyolc közé igyekeznek Pálingerék

Triffa Ágnes maradt ki utolsóként az Eb-re készülő magyar női kézilabda-válogatottból, amely számára a nyolc közé jutás a cél a kontinenstornán.

A nyolc közé jutás a cél a jövő kedden startoló, dán-norvég közös rendezésű Eb-n. A szövetség ugyanakkor az első hat hely elérését premizálja: az aranyérem 15, az ezüst 12, a bronz 10 milliót, a negyedik hely 7, az ötödik 5, a hatodik pedig 4 millió forintot ér.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kedden kijelölte a 16 fős utazó keretet, amelynek nem tagja a debreceniek hálóőre, Triffa Ágnes, ezzel eldőlt, hogy Herr Orsolya lesz Pálinger Katalin társa kapusposzton.

A Telenor-kupa megnyerésével hangoló magyarok az Európa-bajnokság csoportkörében december 7-én a szlovénokkal, 8-án a franciákkal, 10-én pedig a társrendező, olimpiai bajnok norvégokkal találkoznak. A kvartettből az első három jut be a középdöntőbe.

Az Eb-ről az aranyérmes indulási jogot szerez a 2012-es londoni olimpiára, míg a második helyezett résztvevője lesz az ötkarikás selejtezőnek. A 2011-es brazíliai vb-n szintén osztanak helyet az olimpiára, illetve a kvalifikációs tornára, ám a vb-re még ki kell jutni.

Az idei Eb-ről a vb-címvédő oroszok mellett a három legjobb lehet ott Brazíliában, a többi 12 együttes – kiegészülve a nem Eb-résztvevő négy előselejtezőssel – 2011 júniusában vb-selejtezőt vív. Az Eb-n a csoportból a középdöntőbe jutó együttesek biztos, hogy az erősebb válogatottak nevét tartalmazó kalapba kerülnek, és hozzájuk sorsolnak majd gyengébbeket, ezért is lenne fontos, hogy a magyarok továbbjussanak a kvartettből.

Kapusok:
Herr Orsolya (SYMA-Vác)
Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)

Jobbszélsők:
Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE)
Kovacsicz Mónika (FTC Jógazdabank)

Jobbátlövők:
Bulath Anita (DVSC-Korvex)
Sopronyi Anett (DVSC-Korvex)

Irányítók:
Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC)
Szucsánszki Zita (FTC Jógazdabank)
Temes Bernadett (SYMA-Váci NKSE)

Beállók:
Ábrahám Szilvia (Veszprém Barabás KC)
Szabó Valéria (DVSC-Korvex)
Szamoránsky Piroska (FTC Jógazdabank)

Balátlövők:
Tomori Zsuzsanna (FTC Jógazdabank)
Szekeres Klára (Budapest Bank-Békéscsaba)

Balszélsők:
Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC)
Vincze Melinda (Alcoa FKC RightPhone)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik